Categories: news

Vasile Dincu a decis sa vorbeasca: Ce s-a intamplat acasa la Oprea in noaptea alegerilor

Sociologul Vasile Dincu considera ca o discutie despre prezenta sa la intalnirea din casa fostului vicepremier Gabriel Oprea in noaptea alegerilor din 2009 „nu are sens”, precizand ca a fost acolo „la un prieten”.

„Eram profesor, m-am dus la un prieten. Despre asta sa vorbim? De asta sa vorbim noi la televizor? Cartea mea neaga tocmai chestiunea asta: sa nu vorbim despre filosofia nimicului. Asta cred ca n-are sens. Pur si simplu cred ca n-are sens aceasta discutie”, a declarat Dincu, prezent la lansarea cartii sale „Politically Incorect”, arata Agerpres.

Intrebat despre sondajele de opinie, de exit-poll-urile care au circulat in acea zi, el a mentionat ca scrie intr-o carte despre acest lucru.

‘Scriu intr-o carte despre asta, o sa public toate sondajele care s-au publicat atunci, in campanie, toata dinamica din primavara pana-n toamna, ca sa zic asa (…) si tot ce s-a intamplat din perspectiva sociologica a ceea ce stim noi ceilalti.

El a refuzat sa se pronunte in legatura cu asa-zisa „fraudare a alegerilor”.

„Nu pot sa ma pronunt. N-are rost sa spun lucruri de care stie toata lumea”, a spus Dincu.

Referindu-se la campania din 2009, sociologul a precizat ca a lucrat la o carte consacrata acestui subiect.

„Timp de vreo patru ani de zile am lucrat la o carte care se numea ‘Razboiul total al politicii; Despre campania din 2009’. Voiam sa fie un exercitiu pentru studentii mei: teorie si practica. Am adunat zeci de mii de pagini, transcripturi de emisiuni si toate aceste lucruri, inclusiv marile contradictii care au existat in timpul campaniei, despre fraudarea alegerilor si despre toate celelalte lucruri si am lasat — la un moment dat erau atata date, scrisesem cateva mii de pagini — acum m-am apucat din nou de proiect. O sa-mi spun parerea in doua trei luni intr-o lucrare monumentala despre campania din 2009, campania electorala din punct de vedere sociologic si despre ce s-a intamplat atunci”, a spus Dincu.

In opinia acestuia, „in strategia noastra generala, ar trebui sa facem, de exemplu, comisii mai degraba pentru riscurile viitoare pe care le are Romania in zona economica ori zona de securitate”.

„Sa facem comisii despre riscul acesta al transformarii noastre intr-o tara fara intelectuali sau o tara fara medici, asta ar fi lucruri mult mai importante”, a spus Dincu.

In opinia acestuia, comisia parlamentara dedicata alegerilor din 2009 are scopuri „care tin mai mult de politica decat de ceea ce-ar avea nevoie societatea in acest moment”.

„Dar Parlamentul este suveran si mi se pare ca el poate sa faca ceea ce considera in acest sens. S-ar putea sa aiba semnificatie, dar nu stiu ce rezultate poate avea. Ca de semnificatie ar putea sa fie importanta din punct de vedere politic, dar nu stiu daca vor putea sa aiba rezultate dupa ce nu mai exista alte elemente”, a incheiat Vasile Dincu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

25 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

59 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago