Vela, foarte nervos, inainte de sedinta de la Cotroceni: „Iohannis era la curent”. Acordul MAI-BOR agita puternic apele pe scena politica

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a sustinut miercuri ca a discutat si cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban despre acordul dintre Ministerul de Interne si Biserica Ortodoxa Romana. El a negat vehement informatiile conform carora presedinte se opune relaxarii restrictiilor de Paste. La 12.30 va avea loc o sedinta la Palatul Cotroceni la care vor participa Orban, Vela si mai multi ministri.

„In primul rand, as dori sa repet ce spun din 8 martie. Sa luati informatii doar din surse oficiale, nu din zvonuri, raspandaci sau diversionisti, care acum pe aceasta epidemie se urca pe valul imaginii, pe valul electoral politic, astfel incat sa creeze tot felul de diversiuni in randul guvernantilor, al decidentilor. Repet, surse oficiale. Aveti surse neoficiale care sunt diversionisti care va dau aceeasi sursa”, a spus Marcel Vela la Antena 3.

„Intalnirile cu domnul presedinte sunt periodice si tema e legata de starea de urgenta, chestiuni extrem de serioase. Eu, inainte de a face un lucru, in calitate de ministru, e normal ca il anunt pe primul ministru si pe presedinte. Ambii erau la curent cu ce am anuntat aseara. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cat se poate de simple: cu totii dorim sa evitam aglomeratia in seara de Inviere. Biserica a fost foarte deschisa si apreciez acest lucru”, a adaugat Marcel Vela.

El a sustinut ca restrictiile vor fi respectate si in noaptea de Paste.

„Ce am stabilit aseara respecta restrictiile. Se duc in fata bisericii doar cei sub 65 de ani. In fata bisericii stau ca la magazin, la distanta. Exista oameni de ordine ai bisericii cu banderola alba pe mana, ca la un miting la care organizatorul e obligat sa aiba baderola alba pe mana. Am vorbit cu reprezentantii bisericii sa aiba forte de ordine, ca nu e corect sa organizam noi oamenii, cu politia sau jandarmeria.

La lumina nu se incalca nicio regula. In seara de Inviere, oameni nu merg la biserica dupa Lumina Sfanta. Preotul tine slujba singur in biserica. Nimeni nu se duce la biserica ca sa ia lumina. La sate, voluntarii si preotii vor merge din casa in casa, iar la bloc se va duce lumina la scari. Nu se incalca nici ordonanta, oamenii nu stau in grupuri mai mari de trei”, a mai sustinut Vela.

Mai mult despre: ,

Comentarii: