Venezuala devine Siria 2. Rusia a trimis peste 400 de militari din fortele speciale. Apel al SUA

externe

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a declarat sambata, la Consiliul de Securitate al ONU, ca acum este vremea ca tarile sa aleaga de partea cui vor sa fie in ce priveste Venezuela.

Declaratia oficialului american a fost facuta dupa ce Washingtonul l-a recunoscut pe liderul venezuelean al Opozitiei, Juan Guaido, drept presedintele interimar al tarii.

„Acum este timpul ca fiecare dintre celelalte tari sa aleaga o parte. Gata cu amanarile, gata cu jocurile. Fie esti cu fortele libertatii, fie esti in liga cu Maduro si cu haosul lui”, a declarat Mike Pompeo, citat de agentia Reuters.

Pompeo a mai spus ca „experimentul social” al lui Maduro a facut ca economia sa se prabuseasca si sa ii aduca pe venezuelenii de rand in situatia de a cauta mancare in gunoaie.

„Facem apel la membrii Consiliului de Securitate sa sustina tranzitia democratica a Venezuelei si pe presedintele interimar Guaido”, a mai precizat secretarul de stat al SUA. Acesta a transmis comunitatii internationale sa intrerupa legaturile financiare cu regimul lui Maduro.

Rusia, China si Turcia se numara printre tarile care in continuare il sustin pe Nicolas Maduro, Moscova exprimandu-si opozitia fata de Statele Unite si acuzand Washingtonul ca sustine o lovitura de stat. Reuters anunta ca aproximativ 400 de membri ai unor grupari private de securitate au plecat din Rusia, via Havana, cu destinatia Caracas.

Tot sambata, Germania, Franta si Spania l-au somat pe Nicolas Maduro sa convoace alegeri prezidentiale, insa Venezuela a respins ultimatumul europenilor.

Mai mult despre: ,


Comentarii: