news

Veste buna pentru romanii care se intorc in tara. Nu mai trebuie sa completeze declaratia epidemiologica ci doar un formular online

Cetatenii care intra in Romania incepand de luni nu vor mai fi nevoiti sa completeze declaratia epidemiologica, verificata pana acum la punctele de trecere a frontierei, intrucat toate datele se regasesc in formularul digital de intrare in Romania, a precizat sambata Guvernul.

Conform sursei citate, formularul digital de intrare in Romania (PLF) va intra in vigoare de luni si va putea fi completat electronic in aplicatia https://plf.gov.ro incepand de duminica pentru ca toti cetatenii care vin in tara sa aiba suficient timp sa il acceseze.

„Formularul digital de intrare in Romania va scurta timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei prin faptul ca cetatenii vor avea de trecut un singur filtru, nu doua ca pana in prezent, verificarea datelor fiind facuta automatizat. Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerintelor operationale stabilite de autoritatile medicale, nu trebuie tiparit pentru ca in momentul trecerii punctelor de frontiera, la scanarea cartii de identitate/pasaport, va permite afisarea datelor din formular in aplicatia informatica a Politiei de Frontiera”, mai precizeaza Guvernul.

Acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore inainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru ca sistemul informatic este interconectat cu DEPABD si Politia de Frontiera pentru validarea datelor de identitate si Corona-forms, aplicatia unde se regasesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate. Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre, arata sursa citata.

Toate persoanele care intra in tara incepand de luni au obligatia de a completa electronic, in termen de 24 de ore, formularul digital de intrare in tara, prin aplicatia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligatii fiind sanctionata cu amenda de la 2.000 la 3.000 lei, au anuntat, sambata, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Formularul digital de intrare in Romania va scurta timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei prin faptul ca cetatenii vor avea de trecut un singur filtru, nu doua ca pana in prezent, verificarea datelor fiind facuta automatizat, mai mentioneaza sursa citata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

3 ore ago

Burduja, primul atac la adresa lui Firea: „Oamenii sa nu se lase pacaliti de doua ori”. Vorbeste si despre „esecul Firea”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un prim atac la adresa…

4 minute ago

Miliardarul american Frank McCourt anunta ca formeaza un consortiu pentru a cumpara TikTok. Insa proprietarul nu vrea sa vanda

Antreprenorul si fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, a declarat…

3 ore ago

Socrul mare a fost retinut in urma nuntii care a blocat orasul Buzescu. Socrul are doar 36 de ani

Politia din Teleorman l-a retinut, miercuri, pe unul dintre organizatorii nuntii din Buzescu, eveniment care…

29 de minute ago

Elvetia: Oameni atacati cu cutitul pe strada, in orasul Zofingen

Un barbat inarmat cu un cutit a ranit miercuri mai multe persoane pe strazile orasului…

19 minute ago

SUA: O barja a lovit un pod in orasul Galveston din Texas, deteriorand structura si provocand o scurgere de petrol

O barja a lovit, miercuri, un pod din Galveston, statul american Texas, varsand petrol in…

3 ore ago