politica

Veste proasta pentru Ciuca. Ancheta interna la Curtea de Apel Bucuresti privind modul in care a fost repartizat dosarul cu sesizarile de plagiat

Jurnalista Emilia Sercan anunta ca la Curtea de Apel Bucuresti a demarat o ancheta referitoare la repartizarea dosarului in care s-a judecat anularea sesizarilor de plagiat depuse pe numele premierului Nicolae Ciuca.

„Curtea de Apel Bucuresti a demarat o ancheta referitoare la repartizarea dosarului in care s-a judecat anularea sesizarilor de plagiat depuse pe numele premierului Nicolae Ciuca, reiese dintr-un raspuns pe care l-am primit aseara tarziu, la ora 20:23.

Pe 27 iunie am cerut fisele Ecris de repartizare a dosarelor nr. 2826/2/2022 si nr. 2836/2/2022, primul cel in care premierul Nicolae Ciuca a cerut anularea sesizarilor de plagiat si care a ajuns in mod suspect la judecatorul Marius Iosif, cel de-al doilea cel al unei algeriene pe nume Melissa Abdel Moumene, care aparea – in mod straniu – parte in dosarul lui Ciuca.

Aseara, cu o zi mai tarziu fata de termenul limita de zece zile prevazut de Legea nr. 544/2002, am primit raspuns de la CAB in care mi se spune ca nu imi pot fi date copii dupa cele doua fise Ecris pentru ca s-a inceput o ancheta interna”, a transmis Sercan pe Facebook.

G4Media.ro a dezvaluit, luna trecuta, repartizarea „aleatorie” a dosarului a fost de fapt manipulata. Astfel, primul dintre aceste dosare, intentat de premierul Nicolae Ciuca cu scopul de a obtine anularea sesizarilor de plagiat din teza sa de doctorat, a ajuns, in final, pe masa unui complet condus de judecatorul Marius Iosif, in trecut promovat in functii guvernamentale de PNL, formatiunea politica al carei presedinte este, in acest moment, chiar premierul.

Iosif a admis actiunea lui Ciuca si a anulat aspecte cele trei sesizari depuse in ianuarie 2022, ulterior unor dezvaluiri din presa despre plagiatul actualului prim-ministru in teza de doctorat sustinuta in 2003, la Universitatea Nationala de Aparare ”Carol I”. La cateva zile dupa sentinta, judecatorul Iosif a facut cerere de pensionare la CSM.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

3 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

26 de minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

2 ore ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

O oră ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

2 ore ago