Veste surprinzatoare, Victor Ponta a primit cetatenia unui stat strain. Incepand de astazi, Ponta are mai multe cetatenii

news

Fostul prim-ministru Victor Ponta a primit astazi cetatenia Republicii Serbia, informeaza „Blic”, una dintre cele mai citite publicatii din tara vecina, detinuta de grupul Ringier, care detine si ziarul „Libertatea” din Romania.

Update: Victor Ponta a declarat pentru HotNews ca este consilierul onorific al presedintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, din 2016 si a primit o calitate onorifica.

Ponta va avea un pasaport sarb, au confirmat pentru „Blic” surse din guvernul Serbiei. Fostul premier este cunoscut ca un apropiat al presedintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, si un sustinator al integrarii Serbiei in UE.

Publicatia sarba aminteste ca Ponta a fost prezent la sedinta Parlamentului sarb in august 2016, la invitatia lui Aleksandar Vucic, sustinand si un discurs. Victor Ponta a afirmat la acel moment ca Serbia a fost intotdeauna cel mai bun vecin si prieten al Romaniei si ca ar trebui sa adere la UE cat mai curand posibil.

„Blic” mai noteaza ca Ponta a demisionat din functia de prim-ministru la sfarsitul anului 2015, dupa proteste masive care au pornit de la incendiul din „Colectiv”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: