Veste teribila de la Moscova: „Scutul ANTIRACHETA al SUA nu poate rezista unei SALVE de rachete ruse”

externe

Rachetele rusesti au capacitatea de a patrunde prin scutul pentru aparare antiaeriana construit de Statele Unite, a declarat miercuri comandantul Fortelor de rachete strategice rusesti, colonel-generalul Serghei Karakaiev, potrivit Reuters.

„Estimarile expertilor arata ca, potrivit abilitatilor sale de a analiza datele si puterea de tragere, sistemul de aparare antiracheta american desfasurat in acest moment nu este in masura sa reziste la o salva masiva lansata de o unitate a fortelor de rachete strategice (ruse – n.red.)”, sustine Karakaiev, citat de RIA Novosti.

Generalul s-a laudat ca arsenalul nuclear al Rusiei este compus in proportie de peste 56% din rachete intercontinentale moderne, iar pana in 2022 toate sistemele de rachete depasite vor fi inlocuite cu unele noi. El  a dezvaluit ca noua racheta intercontinentala Sarmat este aproape gata, astfel incat in 2016 vor avea loc teste la cosmodromul militar Plesetsk.

In luna iunie, Putin a anuntat ca Rusia isi va completa arsenalul nuclear, in cursul anului 2015, cu inca 40 de rachete intercontinentale de ultima generatie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: