Vesti bune. Romanii infectati cu coronavirus au o „stare generala buna”. Numarul celor izolati la domiciliu a scazut

news

Cele 10 persoane purtatoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) si internate in spitale de boli infectioase din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta si Craiova au o stare generala de sanatate buna, iar pacientii in varsta si care au boli cronice sunt monitorizati cu atentie, informeaza Grupul de Comunicare Strategica.

Pana luni, la nivel national, au fost confirmate 15 cazuri de persoane infectate cu COVID-19 pe teritoriul Romaniei. Dintre cei 15 cetateni care au contactat virusul, cinci sunt declarati vindecati si au fost externati.

„In cursul zilei de astazi, pana la aceasta ora, nu au fost confirmate alte persoane diagnosticate pozitiv cu acest virus”, precizeaza sursa citata.

Pe teritoriul tarii, in carantina institutionalizata sunt 27 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala, scaderea fata de ultima statistica fiind datorata iesirii din izolare a unui numar insemnat de persoane ca urmare a implinirii a 14 zile de la luarea acestei masuri.

Pana in prezent, au fost prelevate si analizate 1.010 probe ale persoanelor care au sosit in Romania din zone afectate de infectia cu COVID-19 ori persoane care au intrat in contact cu pacienti confirmati cu acest virus. Dintre acestea, 995 au iesit cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus.

„Va informam ca, pana in prezent, au fost inregistrate 18 dosare penale pentru infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal, in care sunt cercetate 26 de persoane”, informeaza GCS.

GCS reaminteste deciziile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta privind impunerea unor restrictii de trafic dinspre si inspre statele afectate de infectia cu COVID-19 si care au intrat in vigoare de luni, incepand cu ora 12,00, pana la data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii.

Mai mult despre:

Comentarii: