„Veti plati!”. Focar de infectie la Falticeni. Managerul spitalului, aici la mitingul lui Dragnea de la Iasi, acuzat ca este principalul vinovat

politica

Spitalul din Falticeni va fi inchis partial, dupa ce 44 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru COVID-19. Carmen Uscatu de la Asociatia „Daruieste Viata” il acuza pe managerul spitalului, Vlad Alexandru Morariu, activist PSD, ca este principalul vinovat de aceasta situatie grava.

Managerul spitalului, Vlad Alexandru Morariu, a decis pe 30 martie sa achizitioneze un aparat in valoare de aproximativ 70.000 de euro pentru sectia Ortopedie. In conditiile in care sunt mari lipsuri in privinta echipamentelor necesare combaterii epidemiei.

„FALTICENI, trezeste-te! N-A VAZUT PARISUL asa echipament. Dar si-l achizitioneaza in plina pandemie MANAGERUL de la spitalul din FALTICENI, Vlad Alexandru MORARIU. Si nu, nu e pentru pandemie.

Pe 30 martie 2020 e lansata in seap comanda. Pretul estimativ: 332.000 lei adica vreo 69.000 euro = sistem de ghidare si tintire computerizata fara iradiere a tijelor de humerus, tibie si femur. doamne fereste!

@Vlad Alexandru Morariu este manager si medic primar ortopedie traumatologie la spitalul Falticeni. Cel vechi. Cel nou e acela care nu se deschide de 27 de ani ca mai are nevoie de bani pentru echipamente. de terapie intensiva, gen.

In timp ce oamenii strang cate 2 euro, intr-o campanie, domnu’ manager isi ia un echipament pentru sine. pentru orgoliul lui de ortoped. si nu orice echipament. Ci un echipament pe care nu il au nici cele mai tari spitale din franta. Sigur, e misto sa il ai. dar nu in pandemie. cand nevoie e de masti si manusi. Si sa ne intelegem, cate operatii se pot face in Falticeni de acest gen ca sa iti iei echipament de top?

Cum e posibil domnule MANAGER sa-ti lasi medicii si asistentele sa moara si tu sa iti iei NAVA SPATIALA? Ei se plang acum pe la colturi, pe grupuri de whatsapp sau pe fb ca nu au materiale, ca au fost angajati pe spaga, ei poate vor scapa, dar tu nu prea cred”, a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

Carmen Uscatu mai spune ca Falticeniul este „un oras capturat”.

ORASUL CAPTURAT. Domnule manager de spital CAPTURAT, @Vlad Alexandru Morariu, cred cu tarie ca va bateti joc de niste oameni minunati. Cred cu tarie ca veti plati. Cred cu tarie ca toti oamenii care astazi mor pentru ca nu ati inchis spitalul acum 2 saptamani, cand ati avut primul medic confirmat cu COVID-19, nu mor degeaba. Printre ei aveti colegi de breasla. Saditi disperare printre colegii dvs. Veti culege roadele. Colegii dvs au nevoie de echipamente de protectie!”, a scris Uscatu.

Activist PSD, managerul spitalului a participat chiar si la mitingul de la Iasi organizat de Liviu Dragnea, la finalul caruia pesedistii au fost nevoiti sa plece in fuga.

Comentarii: