„Veti vedea mai des ce poate Dancila cand Romania va prelua Presedintia UE”. Ziar din Germania, articol ironic la adresa premierului Romaniei

politica

Cotidianul german Handelsblatt, unul dintre cele mai influente ziare din Germania, publica un articol dur la adresa guvernului de la Bucuresti in urma protestelor violente de vineri din Piata Victoriei.

Intitulat „Prim-ministrul Dancila este o marioneta a Puterii”, articolul scoate in evidenta atat slugarnicia premierului de la Bucuresti fata de liderul PSD cat si gafele externe ale acesteia.

„Premierul roman a stralucit prin absenta in timpul protestelor din tara ei. A fost la fel de utila ca si in perioada in care era membra a Parlamentului European.

Romania nu are liniste. Peste 450 de oameni au fost raniti, vineri noapte, in mijlocul Bucurestiului in timpul reprimarii unui protest. In centrul criticilor se afla premierul Viorica Dancila.

Ea este considerata o marioneta a liderului PSD, Liviu Dragnea. Acesta nu poate sa ocupe functia de sef al guvernului din cauza antecedentelor penale, fiind condamnat pentru fraudarea aleferilor. Astfel ca, in ianuarie, a instalat-o peste noapte pe neexperimentata Dancila, dupa ce mai inainte a inlocuit alti doi premieri.

Dancila a debenit celebra pentru o serie de gafe diplomatice (sunt enumerate apoi gafele din Muntenegru si cele din timpul vizitelor premierului estonian, cand i-a uitat numele, si a celui croat, cand nu a asteptat intonarea imnului national).

(…) La inceputul lui 2019, Romania va prelua Presedintia UE. Atunci o sa o puteti vedea mai des pe Dancila ce poate. Daca va mai ramane in functie”, a incheiat ironic ziarul german.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: