Viata unui tanar CHIRURG: „Castig 1.800 lei. Ma mai ajuta parintii”. Exerseaza si in autobuz

news

Tanarul doctor Alexandru Popescu, specializat in chirurgie cardiovasculara, a dezvaluit cum este viata unui medic in primul am de rezidentiat. Dupa sase ani de scoala mai trebuie sa urmeze inca sase de rezidentiat.

„Luna trecuta am avut 1800 de lei. Nu cred ca atunci cand un economist debuteaza intr-o corporatie pe un post de incepator castiga mai mult. Deci nu pot sa ma plang. (…) Ca sa fiu sincer deocamdata ma mai ajuta si parintii dar sper sa nu se permanentizeze asta. Presupun ca, la un moment dat, vor dori si ei sa iasa la pensie si sa cultive trandafiri”, a declarat Alexandru Popescu intr-un interviu pentru hotnews.ro.

El a spus ca este totusi frustrant sa ai atat de putini bani, pentru ca ” vrei sa devii de sine statator, mai ai nevoie sa cumperi si carti…”.

Desigur ca tanarul isi doreste sa plece din tara, nu stie daca se va mai intoarce: „Cu siguranta vreau sa plec cativa ani ca sa invat si din alta parte. Acesta ar fi motivul principal”.

„Dar mi-ar placea foarte mult sa fiu medic in Romania. Pe de alta parte noi am depus un juramant la sfarsitul facultatii si pentru noi toti oamenii sunt egali. Nu pot spune ca vreau sa tratez doar romani sau doar germani”, a adaugat Alexandru Popescu.

El a mai povestit ce aptitudini isi dezvolta si cat de mult exerseaza, chiar si in autobuz.

„Din punct de vedere practic trebuie sa stapanesc gesturile chirurgicale si asta se poate face doar prin exercitiu. Eu exersez noduri, acasa pe clanta. Nodurile sunt inceputul si finalul oricarei operatii.

Am fost sfatuit la inceput sa exersez doua ore pe zi. In autobuz spre si de la spital, in fiecare zi, exersez noduri pe manerul de la geanta. Deocamdata in operatie sunt foarte atent sa le fac corect, desi sunt mai lent fiind la inceput. Apoi sunt miscarile care trebuie facute cu instrumentul chirurgical”, a mai spus tanarul chirurg.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: