Victimele #Colectiv, o noua actiune contra lui Piedone: „Nu sunt nici nemernic, nici criminal”

politica

Asociatia „Colectiv Pentru Viitor”, din nou in instanta, pentru a cere anularea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4.

Asociatia „Colectiv Pentru Viitor” a contestat la Tribunalul Bucuresti decizia Judecatoriei Sectorului 4, care a incuviintat candidatura lui Cristian Popescu Piedone la primaria de sector, potrivit Romania TV. Magistratii de la TB judeca, marti, contestatia.

„Nu sunt nici nemernic, nici criminal. Am spus-o si o repet, intr-o zi adevarul va iesi la lumina!”, a scris Piedone in urma cu doua zile pe Facebook, facand referire la actiunea asociatiei.

Judecatoria Sectorului 4 a respins contestatiile depuse de 10 supravietuitori ai tragediei din clubul Colectiv impotriva candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la functia de primar. Decizia instantei, pronuntata duminica, nu e definitiva.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care s-a respins contestatia depusa de Asociatia „Colectiv pentru Viitor” privind candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, sustinand ca singura in masura sa sanctioneze candidatul este comunitatea. „Instanta subliniaza ca legea (…) nu prevede drept conditie de admisibilitate a candidaturii buna reputatie a candidatului si nici nu ar putea stipula o asemenea conditie, intrucat intr-un stat democratic fiecare cetatean cu drept de vot poate, conform aprecierii sale subiective, sa voteze un anumit candidat sau sa se abtina de la a-l vota”, au explicat magistratii.

De asemenea, judecatorii sustin ca „a lasa o asemenea apreciere de ordin subiectiv – buna reputatie a candidatului – la latitudinea unui numar restrans de persoane (membrii biroului electoral, judecatori etc.), cu consecinta impiedicarii unei persoane, care indeplineste formal conditiile legale, sa candideze, ar contraveni acestui principiu democratic ca fiecare persoana este libera sa voteze un reprezentant al comunitatii sale, in functie de aprecierea subiectiva a fiecarui votant si de convingerile sale politice, indiferent de indignarea provocata de aceasta candidatura unui grup de persoane si indiferent de numarul acestora”.

Cristian Popescu Piedone si-a depus candidatura, miercuri, pentru un nou mandat de primar al sectorului 4. El a anuntat ca va candida independent.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: