Victorie a delegatiei romane la PPE. Siegfried Muresan a fost ales vicepresedinte al PPE

politica

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a fost ales, joi,  vicepresedinte al PPE. Miercuri, presedinte al PPE a devenit Donald Tusk.

„Am fost ales in functia de vicepresedinte al Partidului Popular European”, anunta Siegfried Muresan pe Facebook.

„In mandatul meu de vicepresedinte, voi lupta in primul rand ca Partidul Popular European sa fie partidul european care contribuie decisiv la intarirea Romaniei in Uniunea Europeana.

Vreau ca Partidul Popular European sa fie in continuare partidul care rezolva problemele oamenilor, partidul care nu se joaca cu temerile europenilor, ci care ofera solutii ce functioneaza in realitate.

Consider ca trebuie sa aparam valorile europene. In Romania, noi, Partidul National Liberal, am castigat alegerile europarlamentare cu steagul Uniunii Europene in mainile noastre.

Aparand valorile europene in fiecare stat membru, asa cum am facut si in Romania, ii vom avea pe oameni de partea noastra”, a declarat Siegfried Muresan, dupa votul din Congresul PPE.

„Un obiectiv prioritar al mandatului meu va fi Bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020. Trebuie sa adoptam bugetul cat mai repede si trebuie sa adoptam un buget adecvat prioritatilor propuse. Daca vrem sa facem mai mult pentru oameni, ne trebuie si o finantare pe masura. Voi sprijini acest obiectiv si din Parlamentul European, unde sunt vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget.

PPE a castigat ultimele 4 alegeri europene. Pentru a continua sa castigam in viitor, trebuie sa evoluam, trebuie sa tinem pasul cu asteptarile oamenilor, inclusiv cu noile asteptari ale tinerilor.

De aceea, o alta prioritate a mea va fi sa reprezint interesele noii generatii. Este datoria noastra sa echipam tinerii europeni cu acele aptitudini de care au nevoie intr-o Europa unita. Cum 65% din angajatori apreciaza experienta internationala a viitorilor angajati, obiectivul meu este sa extindem toate acele programe care incurajeaza mobilitatea, precum Programul de mobilitate universitara «Erasmus».

Voi lucra indeaproape cu noul presedinte al PPE, Donald Tusk. Este un prieten al Romaniei, un om politic care intelege foarte bine asteptarile poporului roman de la Uniunea Europeana”, a mai spus Siegfried Muresan.

Aproximativ 2.000 de persoane din 40 de tari, dintre care 719 delegati cu drept de vot, au fost prezenti ieri si astazi la lucrarile Congresului PPE de la Zagreb.

Mai mult despre:

Comentarii: