Victorie a PNL. Pro Romania nu mai are voie sa distribuie calendare bisericesti

politica

Partidului Pro Romania ii este interzis sa mai distribuie calendare crestin-ortodoxe cu logoul formatiunii, in campania electorala, informeaza Partidul National Liberal, prin intermediul unui comunicat.

PNL reaminteste ca a sesizat Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti si Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana Buzau „cu privire la incalcarea de catre Partidul Pro Romania a legislatiei privind desfasurarea campaniei electorale” la alegerile parlamentare, in legatura cu distribuirea ca materiale de propaganda electorala a calendarelor bisericesti cu logoul si denumirea Partidului PRO Romania, respectiv purtand mesaje cu caracter politic.

„Ambele birouri electorale au stabilit ca partidul Pro Romania a incalcat legislatia electorala, folosind in campanie materiale de propaganda electorala care nu respectau prevederile din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente, respectiv: ‘Mijloacele folosite in campania electorala nu pot contraveni legii’. Decizia Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana Buzau a fost confirmata de Biroul Electoral Central in data de 29 noiembrie 2020, prin Decizia nr. 98/2020, care a stabilit in mod definitiv ca Partidul Pro Romania a incalcat legislatia care confera exclusivitate asupra distribuirii si valorificarii obiectelor de cult ortodoxe Bisericii Ortodoxe Romane”, precizeaza PNL.

In urma deciziei BEC, partidul Pro Romania este obligat sa retraga din spatiul public calendarele bisericesti distribuite. Totodata, au fost sesizate organele de politie in vederea efectuarii de cercetari suplimentare si de aplicare a sanctiunilor prevazute de lege in limitele competentelor conferite organelor de politie, mentioneaza PNL.

„Biroul Electoral Central a stabilit, astfel, ca materialele distribuite de Partidul Pro Romania, constand in ‘Calendar crestin-ortodox pe anul 2021’, reprezinta o modalitate disimulata de campanie prin mijloace nepermise de lege, fapt ce aduce atingere desfasurarii unei campanii electorale echitabile, scopului acesteia, precum si integritatii, eficacitatii si transparentei procedurii electorale”, se mai arata in comunicat.

Mai mult despre:

Comentarii: