Victorie pentru Clotilde Armand, PSD s-a impotrivit degeaba. Trei structuri pesedizate au fost desfiintate, atributiile lor au fost preluate direct de primar

politica

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, in sedinta de vineri, un proiect de hotarare conform caruia trei structuri din subordinea sa, Administratia Pietelor, Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si a Unitatilor Sanitare Publice si Centrul Cultural, se desfiinteaza, atributiile lor fiind preluate de aparatul de specialitate al primarului.

Proiectul a fost adoptat cu 18 voturi „pentru”, sase „impotriva” si doua abtineri.

„Ne confruntam cu o criza bugetara fara precedent pe care ne-a lasat-o mostenire fosta administratie. Vorbim despre un deficit de 1,2 miliarde lei care poate duce, cat de curand, la intrarea institutiei in incapacitate de plata si la imposibilitatea sustinerii salariilor angajatilor, a platii utilitatilor sau a cheltuielilor cu asistenta sociala. Prin adoptarea masurii de reorganizare a directiilor din subordinea Consiliului local, am facut un prim pas in depasirea crizei financiare. Multumesc consilierilor locali pentru votul de astazi si pentru gestul de responsabilitate de care au dat dovada. Au demonstrat tuturor ca au inteles gravitatea situatiei in care se afla bugetul local si ca interesul public ne cerea sa luam astfel de masuri urgente”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Ea a sustinut ca Administratia Pietelor, Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si a Unitatilor Sanitare Publice si Centrul Cultural au „deficiente mari in gestionarea banului public”.

Al doilea pas propus pentru redresarea situatiei financiare consta in esalonarea platilor. „V-am trimis nota trimisa tuturor directiilor primariei, unde explic ca nu putem sa asiguram decat 15% din platile pe care le avem acum de efectuat, restul trebuie esalonat in 2021”, le-a spus primarul Sectorului 1 consilierilor locali.

Clotilde Armand a vorbit si despre necesitatea unei reevaluari a relatiilor cu compania de salubritate Romprest. „Este un punct important, pentru ca Romprest reprezinta intre un sfert si o treime din bugetul nostru si (…) cei care verifica facturile Romprest au gasit niste servicii facturate, dar neprestate”, a explicat ea.

Potrivit primarului, autoritatea locala va trebui sa aiba un plan pentru eficientizarea tuturor serviciilor din subordine si sa acorde o atentie maxima la cheltuirea banului public. „Vorbesc de contracte prezente si viitoare, vorbesc de desfasurarea achizitiilor, vorbesc si de recuperarea prejudiciului cand au fost niste contracte defectuoase”, a indicat Armand.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: