news

Victorie pentru Brasov, Cetatuia a revenit oficial in proprietatea orasului. Primarul anunta ca va fi repusa in circuitul turistic in curand

Cetatuia Brasovului a revenit oficial in proprietatea orasului, dupa ce Guvernul a aprobat, miercuri, hotararea prin care monumentul este transmis din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Finantelor in cea a domeniului public al municipiului.

Odata cu intrarea in vigoare a acestei hotarari si predarea Cetatuii catre municipalitate, Primaria Brasov da asigurari ca va incepe demersurile de punere in siguranta intr-o prima faza, de consolidare si apoi de repunere in circuitul turistic a acestui simbol al comunitatii brasovene.

Monumentul istoric s-a reintors in proprietate publica a municipiului Brasov in urma unui proces in instante care a durat 7 ani, deschis de Primaria Brasov, pentru trecerea Cetatii Brasovului de pe Dealul Straja din proprietatea societatii comerciale Aro Palace SA in proprietatea publica a statului roman.

„Este un gest de normalitate, ma bucur pentru ca Guvernul Romaniei a tinut cont de argumentele invocate de municipalitate si ma bucur pentru toata implicarea brasovenilor, pentru fiecare semnatura care a ajutat la acest demers. De astazi (miercuri – n.r.) Cetatuia revine in patrimoniul orasului si redevine a brasovenilor. Pentru noi, pentru administratia locala, incepe demersul de punere in siguranta si sper ca, in cel mai scurt timp, sa putem redeschide portile pentru vizitatori”, a declarat primarul Allen Coliban, citat de Agerpres.

Conform hotararii de guvern adoptate de Guvern, predarea monumentului istoric se va face in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

2 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

45 de minute ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

22 de minute ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

2 ore ago