life

Deschiderea Aeroportului International Brasov: Trei zile, cinci concerte si transmisii live din avion

Pe 10 si 11 iunie, brasovenii sunt asteptati la „Zilele portilor deschise la Aeroportul International Brasov-Ghimbav”, cu spectacole de lumini, concerte si alte surprize. Pe 15 iunie va fi inaugurarea oficiala a aeroportului, cu primul zbor programat, la care vor participa oficialitati locale, potrivit BZB.

In zilele de 10 si 11 iunie vor fi evenimente destinate publicului larg: cinci concerte – Stefan Banica Junior, trupele Zdob si Zdub si Haddaway, Olivia Addams si Raluka –, show-uri aviatice, asigurate atat de Aeroclubul Roman, si, posibil, de avioane si elicoptere ale Fortelor Aeriene Romane, dupa cum a declarat directorul Regiei Autonome Aeroportul International Brasov – Ghimbav, Alexandru Anghel, transmisiuni din avioane sau din turnul de control. Nu vor lipsi focurile de artificii si show-urile laser.

Pentru evenimentele din cele doua zile, bugetul total este estimat la 1.031.816 lei, cu tot cu TVA, iar costurile vor fi impartite in mod egal, intre Consiliul Judetean Brasov si Primaria Ghimbav. Bugetul pentru serviciile artistice este de 303.980 lei, cu tot cu TVA, suma in care sunt incluse onorariile artistilor, banii ce urmeaza a fi incasati de DJ si MC (animator), dar si taxele specifice.

Pe 15 iunie va fi inaugurarea oficiala a aeroportului, care se va face in prezenta a numeroase oficialitati centrale si locale, precum si a oamenilor care au contribuit la realizarea aeroportului, primul construit in Romania in ultimii 50 de ani si primul din Europa de Est pe care traficul aerian este dirijat de la distanta, prin sistemul Remote Tower.

Tot in 15 iunie va fi si un zbor inaugural, pe ruta Bucuresti – Brasov. Despre acest zbor, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, a anuntat in conferinta de presa din 11 mai ca ar putea fi asigurat de compania Tarom, iar pasageri vor fi oficialii de la Bucuresti.

Cu mai putin de o luna inainte de inaugurare, Aeroportul International Brasov-Ghimbav a primit cea dintai distinctie din existenta sa: a fost castigatorul categoriei „Cea mai buna investitie din turism (alta decat hoteliera)”, in cadrul Galei TopHotel Awards, editia 2023, eveniment care a avut loc marti la Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

20 de minute ago

Institutul pentru Studiul Razboiului: armata rusa pregateste o ofensiva masiva pentru luna mai, dar nu a ales inca frontul pe care va ataca

Trupele rusesti au mai multe optiuni tactice pentru viitoarele ofensive in apropiere de Avdiivka, dar…

22 de minute ago

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

2 ore ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

52 de minute ago