Categories: externe

Victorie surprinzatoare a ISIS. RUSII sunt incercuiti

Statul Islamic (SI) a taiat marti o ruta strategica de aprovizionare intre orasele siriene Homs si Palmira, la cateva saptamani dupa ce armata a preluat controlul cetatii antice de la gruparea jihadista, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Agerpres.

Potrivit OSDO, SI a reusit sa taie ruta dintre Homs si Palmira in apropiere de aeroportul militar Tayfur, ca urmare a unui atac lansat pornind din estul orasului Homs.

Cele doua orase sunt controlate de catre regimul lui Bashar Al-Assad dupa ce trupele sale, sustinute de aviatia rusa, au preluat de la jihadisti controlul Palmirei, inscrisa de UNESCO in patrimoniul mondial al umanitatii.

In opinia directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, taierea rutei face parte din cel mai important atac al SI de cand armata a preluat controlul Palmirei cu ajutorul rusilor pe 27 martie.

”Au avut loc lupte violente intre fortele regimului si Daesh” (acronimul arab al Statului Islamic), a afirmat Abdel Rahman, precizand ca jihadistii ”au incercuit Palmira din toate partile, cu exceptia celei din sud-vest”, si ca cea mai apropiata pozitie a SI se afla la 10 km de oras. In Palmira se afla cateva unitati militare ruse care ii sustin pe soldatii lui Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

52 de minute ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

30 de minute ago

Patru politisti ucisi si alti patru raniti, in urma unui schimb de focuri cu doi infractori, in statul american Carolina de Nord

Patru ofiteri de politie care executau un mandat de arestare a unui infractor cautat pentru…

25 de minute ago

Ministrul de Externe al Germaniei sustine ideea unui stat palestinian independent, care sa coexiste cu Israelul

Ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a pronuntat in favoarea unui ajutor umanitar mai mare…

40 de minute ago