Victorie uriasa pentru Dacian Ciolos la Bruxelles: „Cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul UE de un roman”

politica

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, a fost ales, miercuri, presedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European. Este al treilea grup ca marime din Parlamentul European, fiind fondat de En Marche, formatiunea presedintelui Frantei.

„Dacian Ciolos este noul presedinte al Renew Europe. Este cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul UE de un roman. Dacian este si primul est european care conduce un grup politic in Parlamentul European si va fi liderul cel mai inalt plasat din institutiile europene dupa terminarea mandatului lui Donald Tusk.

Livram ceea ce am promis in campanie punand Romania in inima Europei, ca actor esential al reinnoirii Uniunii”, informeaza Alin Cristian Mituta, membru in conducerea PLUS.

„Presedintia grupului Renew Europe e doar un pas in constructia politica pe care am gandit-o in ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar inceputul proiectului nostru.

Am dovedit ca meritam incredere la alegerile din 26 mai, am dovedit ca suntem parte integranta a fortelor politice relevante ale Europei. Vom continua sa aducem cat mai mult din Europa in Romania prin activitatea noastra la Bruxelles si in cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide in toata tara.

Acum trecem la pasul urmator si incepem constructia politica interna prin care sa le oferim cetatenilor romani un viitor asa cum il merita”, a scris apoi Ciolos pe Facebook.

Dacian Ciolos a fost sustinut pentru aceasta pozitie de formatiunile En Marche (Franta), Ciudadanos (Spania) si de alte partide din Germania si Olanda.

Mai mult despre:


Comentarii: