externe

Victorii de Paste ale Ucrainei. Trupele rusesti au fost alungate din 8 localitati din regiunea Herson: „Pierderi grele ale inamicului”

Fortele armate ale Ucrainei au recastigat controlul asupra a opt asezari din regiunea Herson din sudul Ucrainei, a anuntat duminica Comandamentul Operational Sud, citat de Ukrinform.

Se remarca faptul ca in regiunea Herson, in ajunul unui „referendum” fals privind proclamarea unei autoproclamate „republici”, Rusia a incercat sa-si intensifice ofensiva. Incercarile rusesti de a avansa spre Oleksandrivka si Tavria au ramas fara succes, la fel ca si incercarile de a cuceri Mykolayivka. Atacurile inamicului au fost respinse cu focuri de artilerie, a scris armata ucraineana.

„Unitatile noastre au recastigat controlul asupra a opt asezari din regiunea Herson”, se arata in comunicat.

Unitatile ucrainene din zona Kyselivka, au deschis focul asupra fortelor inamice care se pregateau pentru ofensiva. Rusii au suferit pierderi grele si s-au retras spre Chornobaivka.

Se crede ca pierderile totale suferite de trupele ruse includ 74 de militari si 13 unitati de echipament greu, inclusiv doua tancuri de lupta principale, un sistem de lansare de rachete multiple, sase vehicule blindate si de geniu si patru drone de recunoastere.

De asemenea, armata ucraineana a reamintit ca, la 23 aprilie, bombardierele strategice rusesti Tu95 au lansat rachete asupra orasului Odesa.

Trei dintre cele opt rachete au fost doborate, in timp ce restul au lovit facilitati de infrastructura ale orasului, inclusiv un bloc de apartamente cu mai multe etaje si un cimitir.

Potrivit ultimei actualizari, opt persoane au fost ucise in urma atacului, inclusiv un bebelus de 3 luni. Alte 18 persoane au fost ranite.

In zona operationala a Marii Negre, gruparea navala a Rusiei are aproximativ 20 de unitati, inclusiv submarine care transporta rachete de croaziera Kalibr. Blocand navigatia in zona si efectuand recunoasteri maritime si aeriene, acestea reprezinta o amenintare de lovituri cu rachete aproape pe intreg teritoriul Ucrainei, a precizat armata ucraineana.

Dupa ora 22:00, un alt atac cu rachete asupra regiunii Odesa a venit dinspre mare. Rachetele inamice, trase spre portul maritim Pivdennyi, au fost doborate de fortele de aparare aeriana ale Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

9 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago