externe

Video – Blindatele Rusiei au intrat in Kiev, unul a trecut peste o masina civila in care s-ar fi aflat un om. 18.000 de mitraliere au fost distribuite localnicilor

Blindate ale Rusiei au fost filmate, vineri dimineata, in cartierul Obolon, aflat la periferia capitalei Kiev. In capitala au fost deja distribuite 18.000 de pistoale-mitraliera catre populatie, iar munitia continua sa fie furnizata, anunta ministrul Apararii al Ucrainei, citat de CNN.

Iata imagini postate de jurnalisti de la Kiev cu blindate in Obolon.

 

Un jurnalist BBC anunta ca se aud focuri de arma in Kiev.

Primele unitati ale armatei ruse au intrat in Kiev, a anuntat vineri Ministerul Apararii ucrainean, informeaza dpa.

„Sabotori” rusi au patruns in cartierul Obolon, din nordul capitalei, a anuntat ministerul pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Apararii ucrainean le-a cerut localnicilor sa pregateasca cocteiluri Molotov si sa anunte aparitia echipamentelor armatei ruse.

Rezidentii nu ar trebui sa-si paraseasca locuintele, a mai transmis ministerul ucrainean.

Totodata, potrivit Reuters, au fost raportate focuri de arma in cartierul guvernamental din Kiev, a relatat RIA, care cita Associated Press.

Agentia de presa britanica aminteste ca un oficial ucrainean a declarat ca se asteapta ca Rusia sa incerce sa intre vineri in Kiev.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri ca armata rusa vizeaza zone civile la Kiev si a salutat „eroismul” ucrainenilor in fata invaziei ruse, dand asigurari totodata ca soldatii vor face „tot posibilul” pentru a apara tara, informeaza AFP.

„In aceasta noapte, ei (rusii – n.r.) au inceput sa bombardeze cartiere civile. Asta ne aminteste de (ofensiva nazista din) 1941”, a spus Zelenski intr-un video difuzat pe retelele de socializare, pronuntand aceasta fraza in rusa pentru a le atrage atentia cetatenilor rusi.

Autoritatile ruse „spune ca zonele civile nu sunt tinte, insa este inca una dintre minciunile lor. In realitate, ele nu fac nicio distinctie”, a adaugat el, in ucraineana.

„Ucrainenii dau dovada de eroism”, a spus Zelenski. Declansand invazia de joi, rusii „au crezut ca fortele noastre sunt obosite, insa nu suntem obositi”, a afirmat el.

„Toate fortele (ucrainene) vor face tot posibilul” pentru a apara Ucraina, a subliniat seful statului.

Rusia va trebui „sa discute” cu Ucraina „mai devreme sau mai tarziu” pentru a pune capat luptelor, a mai declarat presedintele ucrainean, in contextul in care capitala Kiev este vizata de bombardamente ruse.

„Rusia va trebui sa discute cu noi mai devreme sau mai tarziu. Sa vorbeasca despre modul in care am putea pune capat luptelor si opri invazia. Cu cat aceasta discutie va incepe mai repede, cu atat mai reduse vor fi pierderile pentru Rusia insasi”, a declarat Zelenski.

El a mai atras atentia ca agresiunea neintrerupta a Rusiei asupra tarii sale arata ca sanctiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente.

De asemenea, Zelenski si-a exprimat regretul ca lumea continua sa observe de la distanta ce se intampla in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

4 minute ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

44 de minute ago

Inca o rafinarie ruseasca a fost oprita dupa un atac nocturn cu drone ucrainene

Cel putin o instalatie a rafinariei ruse de petrol Slaviansk din Krasnodar Krai a fost…

3 minute ago

Candidat PSD, retinut de DGA dupa ce a incercat sa mituiasca doi politisti cu 3.000 de lei

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gifu, actual candidat PSD pentru un nou mandat…

39 de minute ago

Nicusor Dan si-a anuntat planurile pentru urmatorii 4 ani: 280 de kilometri de retea de termoficare, 250 de noi tramvaie, semaforizare inteligenta in 544 de intersectii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, si-a prezentat luni prioritatile pentru un al doilea mandat, printre care…

9 minute ago