Videoclipul penibil al Guvernului, de Centenar: Romania a uimit intreaga lume, intreaga umanitate beneficiaza (Video)

news

Daca tot a aruncat cu banii in stanga si in dreapta sub pretextul „Centenarului”, era pacat sa nu marcheze 100 de ani de la Unire cu un videoclip ce ne face sa plangem cu regret dupa „frunza” Elenei Udrea.

Plin de clisee, exagerari si aprecieri ipocrite, clipul Guvernului le bifeaza pe toate. De la „picior de plai, gura de rai”, „gradina Maicii Domnului” si Dracula, la „insula milenara de latinitate” ce-si serbeaza Centenarul, o voce ce aminteste mai degraba de promourile de la Antena3 ne plimba prin toata istoria.

„Romania, un picior de plai, o gura de rai”, „o descriere dintr-o balada profunda cat istoria”, „expresie ca un colier cu nestemate pentru o tara pe care Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o gradina Maicii Domnului”, incepe filmul de prezentare centenara.

Clipul continua ca o compunere de clasa a 4-a, cu lanuri unduite in bataia vantului, dealuri care dau roade gustoase, izvoare limpezi precum clestarul, paduri virgine ce sunt „salas pentru ultimii lupi liberi din Europa si ursii carpatini” si munti falnici plini de aur si argint, petrol si gaze naturale.

Pentru toate guvernul si majoritatea parlamentara PSD-ALDE a initiat proiecte si legi ca sa le distruga.

Romania e tara „oamenilor ce au traversat o istorie cu marete izbanzi, dar si cu teribile incercari. Romania este tara nemuritorului Dracula, a albastrului unic de Voronet”, continua clipul.

Dupa aceasta introducere trecem la mari realizari de care pentru care ar trebui sa ne multumeasca intreaga lume. Desigur, topica le joaca feste si iese urmatoarea fraza: „Intreaga umanitate beneficiaza astazi de inventii senzationale ale unor mari savanti romani, precum stiloul, insula, tratamentul antidiabetic, cel impotriva imbatranirii sau vaccinul antiholeric”.

Dupa ce in An Centenar Guvernul s-a luptat „pana la capat” sa nu cumva sa intre Rosia Montana in UNESCO, in clip se lauda ca „patrimoniul universal este imbogatit de opera unor creatori romani atinsi de geniu”.

Trecem si la sport si aflam ca „Romania a uimit intreaga lume cu primul 10 din istoria gimnasticii mondiale feminine, primul nr 1 mondial din istoria tenisului masculin”, fiind amintiti si Hagi si Halep.

Guvernul care n-a dat in folosinta nici macar un kilometru de autostrada se lauda si cu „cea mai frumoasa sosea montana”. Si monstruosul Palat al Parlamentului e trecut la categoria realizari marete, drept „cea mai mare cadire din Europa si a doua din lume”.

Nu suntem adevarati romani daca nu mentionam originile, chiar daca subiectul este Centenarul: „de mii de ani o insula de latinitate in Balcani, nascuta din contopirea dintre daci si romani, sarbatoreste 100 de ani ca stat unitar”.

Cum in sfarsit, la final, incepe sa se vorbeasca si despre Unire, aflam ca aceasta „a fost clipa astrala a neamului romanesc”, cand „nazuinta tuturor romanilor de a fi impreuna intr-o singura tara s-a implinit aevea”.

Finalul apoteotic ne anunta ca „Romania continua sa creasca, sa se dezvolte si sa atraga”. Nu stim ce sau pe cine, nu ni se spune.

Dar si ca „este democratica, stabila si sigura”, unde „toleranta si buna intelegere caracterizeaza viata cetatenilor romani”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: