Viitorul partid al lui Ponta, ASPIRATOR de penali. Deputatul PSD Cristian Rizea a trecut si el la PRU

politica

Deputatul PSD Cristian Rizea, care a recunoscut acuzatiile de coruptie aduse de DNA, a trecut la PRU. El sustine acum ca este nevinovat.

„Dupa 16 ani ca membru activ PSD am ales sa intru intr-o noua familie politica, Partidul Romania Unita, condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar daca las in urma foarte multi prieteni si colegi, ma bucur ca parte dintre ei ii voi regasi aici in PRU ! Din pacate nu as mai fi putut ramane intr-un PSD condus de cineva care nu doar ca a facut tot posibilul pentru a ma impiedica sa candidez la Primaria Sectorului 5, dar s-a gandit ca trebuie sa platesc chiar cu inchisoarea pentru asta!”, a scris¬†Rizea pe Facebook.

Rizea sustine ca dosarul de la DNA este politc, desi a recunoscut acuzatiile procurilor.

„Foarte curand (in cursul acestui an) va veni momentul cand veti afla ADEVARUL in ceea ce priveste dosarul meu! (…) Din pacate in acest moment nu pot spune mai multe”, mai scrie Rizea, sustinandu-si nevinovatia si repetand ca nu a cerut si nici nu a primit foloase necuvenite.

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a anuntat ca il asteapta si pe Victor Ponta in partid.

In 22 martie, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Cristian Rizea, alaturi de omul de afaceri american Lucian Coltea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca sa intervina la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren intr-o zona rezidentiala din Bucuresti si la Primaria Chiajna pentru un teren aflat in litigiu.

Cristian Rizea este judecat pentru trafic de influenta, doua fapte de spalare de bani in forma continuata si doua fapte de influentare a declaratiilor, iar Lucian Coltea este acuzat de cumparare de influenta si doua fapte de spalare de bani.

Rizea a recunoscut pe parcursul urmaririi penale acuzatiile de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor, desi initial le-a respins, se arata in rechizitoriu.

„Initial, inculpatul Rizea Cristian nu a recunoscut faptele pentru care este cercetat in prezentul dosar asa cum rezulta din declaratia acestuia din data de 2.03.2016. Pe parcursul urmaririi penale, inculpatul Rizea Cristian a revenit asupra pozitiei sale procesuale si in data de 17.03.2016 a declarat ca recunoaste savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor asa cum au fost retinute in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale impotriva sa”, se arata in rechizitoriu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: