Viitorul sef al CE, discurs dur in Parlamentul European in legatura cu Dragnea: „Guvernul de la Bucuresti il protejeaza pe liderul partidului socialist deja condamnat”

politica

Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din cadrul Parlamentului European, a declarat marti, la Strasbourg, cu prilejul unei dezbateri privind situatia din Ungaria, ca in aceasta vara au existat demonstratii de masa nu la Budapesta, ci la Bucuresti.

„Am avut demonstratii de masa in aceasta vara nu la Budapesta, ci la Bucuresti. Aceasta violenta stradala. Presedintele (Romaniei – n.r.) a trebuit sa intervina in aceste demonstratii si sa le ceara profesionistilor sa fie putin mai atenti”, a spus Weber in cadrul interventiei sale, care a avut loc imediat dupa cea a premierului ungar Viktor Orban.

„Exista un guvern care isi foloseste in mod gresit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat. Ei (…) au fost de acord sa puna subiectul pe agenda in plenara urmatoare. Si, din nou, sper ca toata lumea este pregatita sa lupte impotriva coruptiei in toate aspectele si doar nu intr-un anumit caz specific”, a adaugat Manfred Weber, citat de Agerpres.

Weber este este mai bine cotat politician in competitia pentru postul de urmator presedinte al Comisiei Europene.

Deputatii europeni urmeaza sa supuna la vot miercuri un raport care critica situatia statului de drept in Ungaria, pregatit de Comisia pentru libertati civile a PE (LIBE). Raportul eurodeputatei din grupul Verzilor Judith Sargentini prezinta o lista lunga de „preocupari” referitoare la incalcarea libertatilor si valorilor UE in presa, in sanul universitatilor, impotriva minoritatilor, a migrantilor, dar si in materie de coruptie si de independenta a justitiei.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: