Viktor Orban si-a gasit aliati in UE: extremista Marine Le Pen. Ea a venit la Budapesta sa il sustina pe premierul iliberal al Ungariei

externe

Lidera populista de extrema dreapta din Franta, Marine Le Pen, aflata intr-o vizita la Budapesta, a criticat virulent ‘brutalitatea ideologica’ a Uniunii Europene, intr-un gest de sustinere a premierului ultraconservator ungar Viktor Orban, cu care s-a intalnit marti, potrivit AFP, citata de Agerpres.

‘Ungaria anului 2021, sub conducerea dumneavoastra, este din nou in avangarda luptei pentru libertatea popoarelor’, a declarat Marine Le Pen, candidata la presedintia Frantei in alegerile de anul viitor, in cadrul unei conferinte de presa comune cu premierul ungar.

‘In aceasta luna octombrie, momentul precum si circumstantele nu pot decat sa ne inspire un gand emotionant pentru eroii revoltei din 1956’, a afirmat ea, referindu-se la revolta impotriva regimului comunist din acea perioada sustinut de Uniunea Sovietica.

Salutand ‘curajul’ si ‘determinarea’ premierului ungar, Marine Le Pen si-a luat ‘ angajamentul’, in cazul in care va fi aleasa sef de stat anul viitor, ‘sa-i ofere sprijinul Frantei si al poporului sau pentru a reorienta o Uniune Europeana a carei brutalitate ideologica ameninta insasi ideea de suveranitate’ .

Marine Le Pen a refuzat sa critice recenta lege ungara anti-LGBT+, aflata in centrul unei dispute juridice dintre Budapesta si Bruxelles: ‘Asa cum sunt fundamental atasata ideii de suveranitate a fiecarei natiuni, nu mi-ar trece prin cap sa vin sa dau o lectie poporului ungar’, a afirmat ea.

Candidata Adunarii Nationale (RN, fostul Front National) a criticat o ‘putere centralizata bruxelleza, imbatata de propria ei existenta, de puterea, de atotputernicia ei’, denuntand o ‘vointa de aservire ‘ a Uniunii Europene si a respins, totodata, orice principiu al primatului dreptului european.

‘Acest principiu nu a putut fi impus decat prin manevre’, iar instantele poloneze ‘sunt pe deplin justificate sa-si afirme dreptul de a stabili si de a face sa fie respectate regulile fondatoare ale pactului lor national, pactului lor social si chiar pactului lor privind societatea’, a spus Marine Le Pen.

Potrivit acesteia, ‘amenintarile cu sanctiuni si excluderea a fortiori, care sunt de o rara violenta fata de Ungaria sau Polonia, sunt o dovada a mizei dezbaterii care se deschide’, caci ‘Uniunea Europeana stie bine ca isi joaca ultima carte’.

Reiterandu-si angajamentul ‘sa reformeze Constitutia franceza pe calea unui referendum pentru a consfinti principiul superioritatii sale, Marine Le Pen a subliniat ca aceasta va cuprinde de asemenea ‘reglementarea completa a problemei imigratiei, acest flagel de care natiunile noastre trebuie sa se apere in mod imperativ’.

Referitor la acest subiect, ea a denuntat ‘invazia de migranti pe care Uniunea Europeana vrea sa o organizeze’ si ale carei ‘efecte dezastruoase’ se fac resimtite ‘la nivel de identitate, financiar si teritorial’, noteaza AFP.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: