Vila de langa Moscova in care a locuit Stalin intre 1932 si 1934, scoasa la licitatie. Pretul de pornire este de 403, 5 milioane de ruble (aproximativ 4 milioane de dolari) – GALERIE FOTO

externe

vila, Stalin, licitatie, Moscova

O importanta companie de afaceri imobiliare din Rusia, Dom.RF, a anuntat scoaterea la licitatie a unei vile impozante, aflate in districtul Mitisci, din regiunea Moscova. Vila, numita Lipki-Alekseevskoe, a fost construita la inceputul anilor 1930 special pentru un locatar celebru: Iosif Visarionovici Stalin.

Pretul de pornire a licitatiei este de 403,5 milioane de ruble. Cererile de participare sunt acceptate pana pe 30 octombrie, iar licitatia este planificata sa aiba loc pe 3 noiembrie. Pe langa vila propriu-zisa, aflata intr-un stadiu avansat de degradare, cumparatorul va primi si terenul din jur, cu o suprafata de aproximativ 38 de hectare si alte cladiri si dependente, cu o suprafata totala de 3,8 mii de metri patrati.

Castigatorul licitatiei va fi responsabil de efectuarea lucrarilor de protectie a proprietatii si de indeplinirea cerintelor de intretinere a acesteia.

Stalin a locuit aici dupa sinuciderea sotiei sale, Nadejda Aleluieva, pana in 1934, cand i-a fost construita o alta „dacea” – casa de vacanta ruseasca.. In deceniile urmatoare, resedinta a fost folosita drept casa de vacanta guvernamentala, cladirea a fost reconstruita de mai multe ori, iar pe teritoriul proprietatii au aparut cladiri noi.

In 1989, aici a fost infiintat un centru de reabilitare pentru copii cu boli grave. In 2004, cladirea a fost inchisa pentru reconstructie si ulterior cumparata de compania Dom.RF.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: