Vine frigul la noapte, ninsoare in Bucuresti. O masa de aer polar va reduce semnificativ temperaturile in toata tara

news

Temporar cerul va avea innorari si vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie pe parcursul zilei de sambata, si sub forma de ninsoare duminica, potrivit prognozei speciale emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in intervalul 4 februarie, ora 11:00 – 5 februarie, ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare incepand din seara zilei de sambata, cand vor fi viteze in general de 40-45 km/h, iar temperatura maxima va scadea semnificativ, de la 5-6 grade – sambata, pana in jurul valorii de 1 grad – duminica, iar cea minima va fi de -2 si 0 grade.

De sambata noapte, o masa de aer polar va reduce semnificativ temperaturile in toata tara, iar minimele vor cobori sub minus 10 grade. Apoi masa de aer polar se va intensifica in toate regiunile, vremea va deveni geroasa in special in jumatatea de vest a tarii, valorile minime ajungand la minus 10 grade Celsius, probabil spre minus 20 in depresiuni din Transilvania.

„De duminica pana miercuri temperaturile maxime vor fi negative in majoritatea regiunilor si vor fi cuprinse de la minus 8 grade in depresiuni pana la 0 grade – 1 grad in zone din sud.

Masa de aer rece vine cu precipitatii in toata tara. Vor fi amestecate ploaie, lapovita si ninsoare, dar se vor transforma in ninsoare in toata tara. Se va depune strat de zapada mai consistent la munte, unde deja a nins si va continua sa ninga.

Toate aceste fenomene vor fi insotite de vant, initial in jumatatea de vest, iar apoi in toate regiunile. Vor fi rafale in medie de 65 de km pe ora in zone joase, dar la munte vor fi de 90 km pe ora si insotite de ninsori.

In zonele joase, odata cu racirea vremii, rafalele de vant vor amplifica senzatia de ger, temperaturile resimtite de noi vor fi de fapt mult mai mici decat valorile din termometre.

Vremea se va raci accentuat de duminica si in Bucuresti. Asa va fi pana miercuri. Maximele termice vor fi de 1- 2 grade, iar minimele vor cobori spre minus 8 grade Celsius. Vor fi vant puternic si precipitatii care se vor transforma in ninsoare, si se va depune strat de zapada”, a spus meteorologul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: