news

Violente comise de clanurile de romi. Marcel Vela scoate trupele de interventie pe teren

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a condamnat „ferm”, duminica, actele de violenta din ultima perioada si a anuntat ca vor creste actiunile structurilor de specialitate ale MAI in combaterea si sanctionarea elementelor infractionale.

Potrivit unui comunicat de presa al MAI, Vela a solicitat Politiei si celorlalte structuri competente aflate in subordinea sau in coordonarea ministerului o mobilizare cat mai activa si o cat mai buna cooperare in mentinerea si restaurarea ordinii de drept. Totodata, a cerut sa fie intensificate actiunile de combatere a actelor de violenta grava, precum si a gruparilor infractionale.

In acest sens, se impune adaptarea echipelor de interventie la necesitatile din teren, cresterea prezentei si vizibilitatii, in special, in zonele cu grad ridicat de periculozitate, din cauza elementelor infractionale, a precizat sursa citata.

„Siguranta tuturor cetatenilor este prioritara. Chiar daca, de la inceputul acestui an, eforturile efectivelor MAI au fost concentrate pe aplicarea masurilor impuse de instituirea starii de urgenta, respectiv a starii de alerta in contextul pandemiei de COVID-19, au ramas in atentie si celelalte actiuni si activitati specifice muncii de politie”, a transmis Ministerul de Interne.

Citeste si: Aprox. 300 de politisti si mascati au intrat in forta peste clanurile de romi din Murgeni. Oras declarat zona speciala de siguranta publica

Conform acestuia, pentru eficienta dorita, se impune colaborarea intre toate institutiile administratiei publice locale sau centrale. De asemenea, ministerul incurajeaza cetatenii „de buna credinta” sa coopereze cu fortele de ordine in vederea identificarii celor care comit sau participa la comiterea de acte de violenta sau care se sustrag de la raspunderea in fata legii.

Ministrul Vela a dat asigurari ca „structurile MAI vor depune toate eforturile legale pentru prevenirea si combaterea faptelor care pun in pericol siguranta si chiar viata oamenilor”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: marcel vela

Recent Posts

Trupurile celor doua tinere romanece luate de viitura in Udine, Italia, au fost gasite

Conform RAI News, dupa doua zile de cautari asidue ale tinerilor „maturati” de viitura raului…

45 de minute ago

SUA: elevii incep sa poarte ghiozdane transparente, pentru a fi prevenit accesul cu arme de foc in scoli

Intr-o vreme in care impuscaturile din scolile americane sunt un flagel national,  colegiile si universitati…

3 ore ago

Zelenski este hotarat sa puna capat razboiului, dar in conditiile sale. Interviu pentru The Guardian: „Am promis ca voi fi pana la sfarsit alaturi de popor”

Presedintele Volodimir Zelenski a declarat intr-un interviu pentru The Guardian ca este „hotarat” sa puna…

O oră ago

Suedia suspenda trimiterea de avioane de lupta Gripen in Ucraina. Insa Moscova nu ar trebui sa aiba motive de bucurie

Suedia si-a suspendat planurile de a transfera avioane de lupta JAS 39 Gripen in Ucraina,…

2 ore ago