Violeta Alexandru anunta ca Romania va pierde banii din PNRR: „Guvernul nu va rezolva problema pensiilor speciale”

politica

Deputatul Violeta Alexandru, membru al Partidului Forta Dreptei, a sustinut, luni, ca Guvernul nu va rezolva problema pensiilor speciale, iar Romania va pierde bani din Planul National de Redresare si Rezilienta din aceasta cauza.

„Guvernul avea termen pana la sfarsitul anului sa vina cu un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale si sa il si adopte, exprimarea din PNRR este alinierea la principiul contributivitatii, de unde se subintelege (…) ca ar trebui redusa componenta acordata prin legi speciale. Mai avem putin si intram in luna mai.

Acest Guvern nu va rezolva acest lucru si trag un semnal de alarma pentru romanii care ne privesc si le spun ca Romania va pierde bani din PNRR. Nu ei sunt de vina. Nu romanii sunt de vina. Tara asta are oameni capabili si are oameni curajosi care reusesc sa faca fata presiunii celor din aceste sisteme care si-au creat avantaje de-a lungul vietii si care sunt convinsa ca insista sa nu le piarda.

Vina va fi a celor care sunt acum la guvernare, de sus pana jos, de la conducerea politica a acestui Guvern, PSD, PNL, Ciuca, Ciolacu, pana la ministrul Muncii, care avea tot timpul din lume sa se puna la curent”, a declarat Violeta Alexandru, la Palatul Parlamentului, citata de Agerpres.

Ea a adaugat ca Partidul Forta Dreptei considera ca a venit momentul sa fie eliminate pensiile speciale.

„Pentru pensionarii speciali care primesc sume de bani peste pensiile pe contributivitate, auditorii Curtii de Conturi, personalul din Camera Deputatilor, personalul din instante, cei care lucreaza in aviatia civila si care au o pensie pe contributivitate si un supliment acordat de la bugetul de stat care nu are legatura cu contributivitatea, pentru toti acestia Forta Dreptei considera ca a venit un moment ‘T 0’ in care sa facem curatenie in aceste sisteme si ele acum trebuie eliminate.

Am vazut ce se intampla cu sporurile acestor oameni, am vazut ce se intampla cu incompatibilitatile care sunt complet scapate de sub control, ce se intampla cu incadrarea in grupe care duce la scaderea varstei de pensionare. (…) Dupa aceea, discutam ce vrea statul acesta sa faca pentru cei care cu adevarat au o cariera remarcabila in sistemul public si care fac sacrificii”, a explicat deputata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: