Violeta Alexandru atrage atentia, Budai ii pacaleste pe pensionari: „Inflatia a ajuns la 15%. Marirea de 10% inseamna mai putin decat scrie in lege”

politica

USR si Forta Dreptei reactioneaza dur dupa ce ministrul Muncii, Marius Budai, s-a laudat cu o crestere a pensiilor, incepand din 2023, de 10%. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, atrage atentia: „Inflatia a ajuns la 15%. In lege scrie ca punctul de pensie se majoreaza, incepand cu 2023 (deci nu face Budai nicio favoare nimanui) cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut. 10% inseamna mai putin decat scrie in lege”.

„Stil parsiv PSDist. In loc sa dea efectiv de la 1 septembrie 2022 cresterea fireasca si posibila a pensiilor (pentru ca nu exista nicio limitare, niciun obstacol pentru o crestere reala care sa ajute oamenii sa faca fata preturilor) PSD da … un anunt.

Unde este Marius Budai care urla in cor cu alti PSDisti ca ei vor creste cu 40% pensiile imediat ce vin la guvernare? Sunt la guvernare de 1 an. Nu a fost zi in mandatul nostru din 2020 in care sa nu urle ca sunt vinovata pentru ca nu cresc pensiile – desi era pandemie, iar firmele isi diminuasera activitatea – direct cu 40%. Ati mai auzit vreun PSDist, de 1 an de cand sunt la guvernare (o guvernare intr-o perioada in care economia isi revine prin propriile sacrificii), care sa mai pomeneasca de 40%? Se vede cu ochiul liber ipocrizia lor.

Inflatia a ajuns la 15%. In lege scrie ca punctul de pensie se majoreaza, incepand cu 2023 (deci nu face Budai nicio favoare nimanui) cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut. 10% inseamna mai putin decat scrie in lege.

Cand PSD este la guvernare, lucrurile nu merg in directia buna. Nu-ti vine sa pornesti o afacere, te dezgusta sa le platesti lor contributii ca sa toace banii functie de calculele electorale, fara sa le pese de ziua de maine. Cu aceasta perspectiva pesimista, vor lua alte imprumuturi cu dobanzi mari (un dezastru economic) pe care le platim tot noi si care ne vor costa ani de zile”, a subliniat Violeta Alexandru.

Si deputatul USR Cristian Seidler are o pozitie asemanatoare.

„PSD e gol. Mitul a cazut. PSD ia cu doua maini de la cei mai saraci si da cu o mana celor mai saraci.

PSD tocmai a anuntat ca va da pensionarilor doar 10% in plus, doar de anul viitor, deci sub rata inflatiei de pana acum care deja e mai mare decat 15%.

Tot PSD a anuntat ca dupa ce va mai mari putin punctul de pensie, tot nu va ajunge la 1875 de lei cat promisesera ei incepand cu 01.09.2021.

Minciuna legalizata la momentul respectiv e acum confirmata chiar de PSD. Pragul din PNRR le-ar fi permis cresteri mai mari.

Cresterea salariului minim cu 17,6% va insemna cresterea veniturilor statului din taxele pe salariu cu 17.6%. Solutia corecta ar fi fost ca macar acestei cresteri a salariului minim sa i se aplice principiul ZeroTaxe”, a anuntat Seidler pe Facebook.

Ministrul muncii, Marius Budai, a anuntat miercuri ca PSD va propune in coalitie cresterea pensiei minime cu 10%.

„Vom propune in coalitia politica majorarea salariului minim pana la 3.000 de lei, cu pastrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta inseamna ca 2800 de lei vor fi taxati, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei raman in continuare netaxati. Ne dorim ca in Romania sa incercam pe cat posibil sa nu mai existe saracie in munca. Daca tot vorbim de munca, doar intr-o luna de zile, contractele care au fost transformate din part-time in norma intreaga sunt in numar de 100.000.

A doua masura ii vizeaza pe cei 1,3 milioane de seniori ai Romaniei care incaseaza pensia minima. Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei. In coalitie vom propune si majorarea punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a declarat Marius Budai.

Premierul Nicolae Ciuca a mentionat, marti, intr-o declaratie de presa, ca eventualele majorari de pensii si salarii depind de colectarile la bugetul de stat. „Va rog sa aveti incredere ca atat PNL, cat si PSD sau UDMR am avut in dezbatere masurile prin care sa protejam populatia si economia. Ca sa asiguram acest pachet de masuri sociale trebuie sa avem din ce sa asiguram banii necesari pentru a majora atat pensiile cat si salariile”, a spus Ciuca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: