Violeta Alexandru, mesaj la plecare: „Astazi nu ar mai trebui sa existe urma de USL-ism in PNL Bucuresti”

politica

Violeta Alexandru a dat publicitatii un mesaj, sambata noapte, dupa ce a pierdut alegerile pentru sefia PNL Bucuresti in fata lui Ciprian Ciucu ca si-a facit cu „exigenta” datoria: „Astazi nu ar mai trebui sa existe urma de USLism in PNL Bucuresti”.

„Multumesc fiecarui coleg din PNL Bucuresti pentru fiecare zi petrecuta impreuna in campanii si intre campanii. Trimit acest mesaj catre colegii mei ca sa stie ca le sunt recunoscatoare pentru tot efortul lor.

Eram si inainte dar m-au facut sa fiu, si mai mult, om de echipa. Recunosc ca m-am apropiat mai mult de liberalii care nu faceau campanii din vreun interes ci pentru binele PNL si al Bucurestiului.
La un an de la fostele alegeri interne pentru Presedintele PNL Bucuresti, nu imi pare rau deloc pentru ca:

• Am fost exigenta si am cerut rezultate si in campanii dar si dupa campanii. Pentru mine, functiile publice nu sunt un scop in sine, sunt calea prin care poti sa faci treaba pentru oameni. Nu faci treaba, nu se vad rezultate, iti spun in fata acest lucru si ma pozitionez ca atare. Nu stiu sa ma prefac.

• Astazi nu ar mai trebui sa existe urma de USLism in PNL Bucuresti. Poate nu am depistat totul dar stiu sigur ca am curatat mult. PNL Bucuresti este o organizatie frecventabila. Dovada deschiderea pe care am simtit-o, in ultimul an, din partea partenerilor din toate structurile societatii civile in sens larg.

• Am descentralizat la nivelul Presedintilor de organizatii de sector deciziile de promovare. Am intervenit doar acolo unde era inacceptabil, uitandu-ma la pregatirea persoanei, la riscul unui conflict de interese sau chiar la (in)capacitatea de a face fata pozitiei. Am incercat sa stabilesc un standard pentru a ne indrepta tot mai mult spre meritocratie.

• Am cautat lideri in toate cele 6 sectoare si am fost in spatele lor, incurajandu-i sa creasca profesional si politic. M-a preocupat sa fiu alaturi de colegii din toate sectoarele. Proiectul meu de Presedinte al PNL Bucuresti, in aceasta etapa, a fost despre intarirea si profesionalizarea organizatiilor ca sa avem forta cu care sa castigam alegerile; nu a fost un proiect despre popularitatea mea. Nici nu cred in proiectele in care totul este despre o singura persoana.

• Am tinut cu incapatanare de angajamentul luat in campanie pentru desfiintarea companiilor ilegale ale Primariei Municipiului Bucuresti. Acolo unde sunt functii. Despre primele companii cu privire la care s-au luat hotarari de Consiliu General de inchidere am mai vorbit. Cred cu tarie ca daca primariile au nevoie de servicii prestate astazi de aceste companii, trebuie sa le achizitioneze de pe piata libera. Companiile au ajuns locul de pus pe functii oameni cu salarii (mai)mari pentru ca au o alta grila de salarizare decat cea din sistemul public.

• L-am sustinut pe Nicusor Dan pentru a o scoate pe Gabriela Firea/PSD din Primaria Capitalei. Il sustin pe Nicusor Dan in toata aceasta perioada in care cauta solutii pentru a scoate Primaria din datorii acumulate in ultimii ani dintr-o inconstienta a PSD vecina cu cinismul. Nu plec niciodata de langa un om atunci cand ii este greu. Cand asum o decizie, asa cum a fost cea pentru sustinerea lui Nicusor, nu mimez sprijinul si nici nu ma ascund daca apar critici doar ca sa nu ma afecteze pe mine politic.

• Nu mi-am abandonat niciun coleg in decizia luata, nici macar atunci cand am avut usor o alta opinie fata de cea a unui Presedinte de sector in pozitiile publice exprimate in numele organizatiei pe care o conducea. Imi asum eu, “incasez (si)eu”, indiferent de cine a luat, de fapt, decizia. Pentru ca am avut incredere in presedintii organizatiilor de sector asa cum am, in general, in colaboratorii cu care lucrez. Ii incurajez sa ia decizii.

Mai departe, pentru ca viata PNL Bucuresti merge mai departe – mult, mult succes, Ciprian Ciucu. Mult succes tuturor presedintilor organizatiilor liberale de la sectoare. Noului Birou Politic de la Bucuresti. Functie de deciziile pe care le luati, voi fi intre voluntarii cu care mi-a placut intotdeauna sa fiu cat mai mult. Eu niciodata nu voi acuza public vreun coleg, mai ales, cand nu am, de fapt, argumente; vreau binele PNL Bucuresti si al PNL, in general. In felul meu – exigent.

Multumesc membrilor Biroului Politic al Municipiului Bucuresti alaturi de care am lucrat, Presedintilor de sectoare, tuturor colegilor. Multumesc Primarului General Nicusor Dan pentru ceea ce a spus astazi despre mine/despre colaborarea noastra (inclusiv despre echipa consilierilor generali PNL). Partenerii din Coalitia Dreptei Unite votata de bucuresteni – USR-PLUS si Presedintele Vlad Voiculescu – cred ca stiu deja ca sunt loiala echipei PNL dar corecta intr-un parteneriat.

Presedintele Partidului National Liberal, cunoscand ceea ce am preluat, mi-a dat niste obiective la preluarea mandatului pe care consider ca le-am indeplinit in mare masura. Inclusiv din perspectiva cresterii rezultatelor la cele doua runde de alegeri de anul trecut prin comparatie cu 2016 – 50% crestere la locale si 100% la parlamentare. Ma trateaza cu respect si cu incredere, este realist in obiectivele asumate si chiar pune binele Romaniei/Bucurestiului mai presus de orice calcul politic. De aceea, ii voi fi in continuare alaturi pentru ca aceste lucruri conteaza pentru mine. Va fi presedintele PNL si dupa luna septembrie.

Scorul de la alegerile din Bucuresti a fost puternic influentat de campania interna pentru conducerea Partidului National Liberal. Influentat este modul meu elegant de exprimare. S-au intamplat multe. Pentru informarea celor interesati, doar organizatiile de sector au membri, nu si PNL Bucuresti. Aici este Presedintele PNL Bucuresti si un birou politic.

Vreau sa le multumesc celor care astazi mi-au acordat votul si increderea lor, unii asumandu-si chiar anumite riscuri in contextul a tot ceea ce se intampla in ultima perioada. Aveti tot respectul si pretuirea mea, raman alaturi de voi si voi fi in continuare la fel de implicata pentru ca imi place sa fac treaba si pentru ca respect mult PNL. In mod evident, alaturi de toti colegii, indiferent de optiunile lor la vot, atata vreme cat ceea ce gandesc si fac este spre binele PNL. Pe curand”, a scris Violeta Alexandru.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost ales, sambata, presedinte al PNL Bucuresti. El a invins-o pe Violeta Alexandru cu 498 de voturi la 405.

Acesta a castigat alegerile impotriva Violetei Alexandru, fostul presedinte al filialei.

„Multumesc din suflet PNL Bucuresti, va multumesc, dragi colegi, pentru increderea pe care mi-ati acordat-o astazi! Echipa pe care trebuie sa o sustinem mai departe este formata din: Catalin Deaconescu – prim-vicepresedinte, Diana Baciuna – prim-vicepresedinte, Octavian Oprea – vicepresedinte, Tudorel Pruna – vicepresedinte, Stelian Bujduveanu – secretar general, Bogdan Ciocarlan – trezorier, Daniela Pasareanu – cenzor, Florin Berbecaru – COAMB. Increderea dumneavoastra ma responsabilizeaza si mai mult”, a transmis Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Premierul Florin Citu a transmis felicitari noului lider al PNL Bucuresti.

”Ciprian Ciucu este noul presedinte al PNL Bucuresti! Felicitari! Avem treaba, Ciprian! Trebuie sa reconstruim filiala si sa aducem oamenii impreuna. Fara compromisuri in 2024 si sunt sigur ca PNL va fi prima optiune a bucurestenilor. Reusim impreuna!”, a fost mesajul lui Citu, pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: