news

„Virus are calculatoarele, virus au telefoanele, nu noi”. Rascoala la granita, romani veniti din Italia nu vor sa intre in izolare – Video

Un roman oprit la granita a declarat revoltat ca el nu are cum sa fie infectat deoarece „virus are calculatoarele, virus au telefoanele, nu noi”.

„Dar nu-i niciun virus. Virus are calculatoarele, virus au telefoanele, nu noi. N-are cum sa avem noi”, a declarat un roman sosit din Italia.

Autoritatile se confrunta tot mai des cu situatii similare, cu romani care refuza sa intre in izolare sau care fug din izolare si carantina.

Un barbat din judetul Valcea, intors din Italia in urma cu mai putin de o saptamana si care ar fi trebuit sa respecte masura de autoizolare la domiciliu, a fost prins baut la volanul unui autoturism, pe o strada din Ramnicu Valcea, dupa ce a provocat un accident rutier, joi dimineata.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii IPJ Valcea, barbatul, in varsta de 32, din municipiul Ramnicu Valcea, a revenit din Italia in data de 9 martie si ar fi trebuit sa se afle in autoizolare la domiciliu pentru o perioada de 14 zile conform deciziilor autoritatilor din domeniul sanatatii publice.

Joi dimineata, barbatul a fost prins de catre politistii rutieri dupa ce a provocat un accident rutier pe strada Raureni din Ramnicu Valcea.

La verificarea cu alcooltestul, oameni legii au constatat ca acesta avea o alcoolemie de 0,71 mg/litru alcool pur in aerul expirat, iar in urma verificarilor amanuntite au constatat si ca ar fi trebuit sa se afle la domiciliu.

Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si pentru infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, precizeaza IPJ Valcea.

Un barbat care ajuns in tara din Italia a iesit, miercuri seara, pe geamul hotelului din Craiova unde este obligat sa stea izolat si a inceput sa tipe ca nu are coronavirus. Si alte persoane au refuzat sa intre in centrul de carantina.

Potrivit unor surse locale, barbatul este din Craiova. El a ajuns miercuri in centrul de carantina din oras, escortat de forte de ordine.

Barbatul este, insa, nemultumit de masura luata de autoritati, iar miercuri seara a iesit pe geamul camerei unde este cazat si a inceput sa strige: „Ce coronavirus! Nu mi-au facut niciun test. Nu facem niciun test. Cineva sa ma auda! Cineva sa vina sa ia masuri cu mine! Uitati unde ma aflu! E clar! Se vede destul de clar!”, a strigat barbatul, citat de Mediafax.

La fata locului au ajuns si mascatii, dar nu a fost nevoie de interventia acestora.

Potrivit autoritatilor din Dolj, 25 de persoane care s-au intors din Italia in ultimele 24 de ore au fost aduse la centrul de carantina. Alte 506 de persoane sunt izolate la domiciliu.

De asemenea, oameni intorsi intr-o comuna din Iasi din Lombardia refuza sa stea acasa, in izolare. „Exista un numar de 22 de persoane carantinate la domiciliu, pe care cu greu reusim sa le convingem sa ramana izolate”, scrie primarul pe Facebook.

In comuna ieseana Ciortesti s-au intors marti 14 persoane din Lombardia.

Unii refuza sa stea acasa, astfel ca primarul a cerut ajutor din partea Directiei de Sanatate Publica. 22 de persoane din localitatea ieseana Ciortesti ar trebui sa fie izolate acasa, insa nu toti respecta aceasta regula.

„Avem 14 oameni care s-au intors din Lombardia pentru ca li s-a terminat contractul de taiat la vie. Au venit cu microbuzul din Lombardia, prin Vama Bors. Stiam ca vin, am sunat la DSP sa vedem daca sa ii carantinam la Iasi sau la noi. O parte dintre cei 14 au si familie si de asta am ajuns la numarul de 22 de persoane izolate la domicliu. Dintre acestia avem 2 persoane care nu inteleg gravitatea situatiei si ca ele pot fi purtatoare de coronavirus, am discutat cu DSP si cu Jandarmeria sa le izolam la domicliu”, a declarat miercuri presei Alina Apostol, primarul comunei Ciortesti.

Localnicii i-au atras atentia primarului ca doi dintre cei sositi din Lombardia se plimba pe strazi.

„Exista un numar de 22 de persoane carantinate la domiciliu, pe care cu greu reusim sa le convingem sa ramana izolate. (…) Am dispus masuri de verificare a acestora, rugam sa ne fie sesizate orice incalcari ale procedurilor legale!”, a scris primarul pe Facebook.

In urma Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, primarul din Ciortesti a instiintat si Jandarmeria, iar jandarmii urmeaza sa mearga in comuna si sa ii amendeze pe cei care au plecat de acasa.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: coronavirus

Recent Posts

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

12 minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

27 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

11 ore ago