Vitali Kim, veste mare: „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stang al raului Nipru”

externe

Guvernatorul regiunii Mikolaiv, Vitali Kim, a anuntat sambata ca intreg comandamentul armatei ruse aflat in orasul Herson a decis sa se mute pe malul stang al raului Nipru, parasind astfel orasul in contextul in care armata ucraineana este in plina ofensiva pentru recucerirea zonei.

„Toti comandantii unitatilor rusesti din zona Herson, care sunt izolate pe malul vestic al raului Nipru, se retrag pe malul estic dupa ce artileria ucraineana a distrus ultimul pod auto important din Nova Kakhovka”, a anuntat Vitali Kim pe Facebook.

Herson este singurul oras ocupat de Rusia la vest de raul Nipru.

Fortele armate ucrainene au lovit al patrulea si ultimul pod din regiunea Herson, pe care fortele Rusiei l-au folosit pentru a transporta echipamente.

„Astazi, fortele armate ale Ucrainei au lovit ultimul – al patrulea pod care leaga malul drept de malul stang. Adica, rusii nu mai au nicio posibilitate de a-si transporta echipamentele. Bineinteles, ei vor incerca sa repare, sa caute o alternativa in punctele de trecere, dar este vorba de timp, bani, dar apoi, de indata ce vor incepe sa isi aduca iar echipamente – noi ii vom distruge din nou”, a anuntat Serghei Khlan, deputat al Consiliului Regional Herson, informeaza Censor.net.

Khlan a mai adaugat ca ocupantii se tem si se pregatesc pentru un contraatac al Ucrainei: „Au pus ‘arici’ in Kherson, dar din lemn, ceea ce in principiu simbolizeaza esenta lor – toate falsuri si inscenari. A crescut presiunea asupra cetatenilor – s-au efectuat perchezitii noaptea si au fost retinute persoane”.

Khlan a adaugat ca „partizanii reamintesc inca o data ca pasaportul rusesc nu este un document, ci un fals, care transforma oamenii in suboameni”.

Oficialul ucrainean a mentionat ca ucrainenii care accepta sa primeasca pasapoarte rusesti pot fi acuzati de cooperare cu agresorul.

Comentarii: