externe

Vladimir Putin a fost felicitat pentru castigarea alegerilor doar de cativa dictatori, din cei aproape 200 de conducatori de stat din intreaga lume

Un grup restrans de lideri autocrati din intreaga lume l-au felicitat pe presedintele rus Vladimir Putin pentru ca a castigat alegerile prezidentiale, incheiate pe 17 martie si considerate pe scara larga ca fiind fraudate.

Putin a primit felicitari din partea presedintelui nord-coreean Kim Jong-Un, a presedintelui venezuelean Nicolas Maduro, a presedintelui nicaraguan Daniel Ortega si a catorva alti lideri ai unor tari prietenoase cu Rusia, relateaza cotidianul Kyiv Independent. Alegerile prezidentiale rusesti, care au durat trei zile, i-au adus lui Putin 87,2% din voturi.

Purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, l-a felicitat, de asemenea, pe Putin pentru „victorie”, in cadrul unei conferinte de presa la Beijing pe 18 martie, potrivit AFP, afirmand ca „China isi exprima felicitarile”. Presedintele chinez Xi Jinping a declarat ca realegerea lui Putin „reflecta pe deplin” sprijinul acordat de poporul rus.

Liderii occidentali s-au abtinut in mare parte de la a-si oferi felicitarile, multi preferand in schimb sa spuna ca alegerile nu au fost libere si corecte.

Ministerul de Externe al Germaniei a declarat ca a fost o „pseudo-alegere” si ca Putin „se bazeaza pe cenzura, represiune si violenta”.

Adrienne Watson, o purtatoare de cuvant a Consiliului National de Securitate al presedintelui american Joe Biden, a declarat ca alegerile nu au fost „in mod evident nici libere, nici corecte”.

Freedom House, o organizatie non-profit care militeaza pentru democratie internationala, a acordat Rusiei un scor de 13/100 in raportul sau pentru 2024 privind libertatile politice din aceasta tara.

Putin nu s-a confruntat cu nicio opozitie semnificativa la alegerile prezidentiale, toti candidatii care s-au indepartat in mod deschis de linia guvernamentala fiind impiedicati sa participe.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

12 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

2 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago