Vladimir Putin are deja un plan de fuga, in cazul in care pierde razboiul din Ucraina si este alungat de la putere: „Proiectul ‘Arca lui Noe'”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin are un plan de fuga in cazul in care Rusia pierde razboiul pe care l-a declansat in Ucraina in februarie, a declarat miercuri un fost autor de discursuri prezidentiale, potrivit publicatiei americane newsweek.com.

Abbas Galliamov, care este si analist politic, a declarat ca o sursa de incredere i-a spus ca Kremlinul a elaborat inca din primavara un plan de rezerva pentru o eventuala infrangere in Ucraina, care presupune ca Putin si conducerea de varf a Rusiei sa fuga in Venezuela.

„De obicei, nu redau povesti din interior, dar astazi voi face o exceptie. In primul rand, am prea multa incredere in sursa, iar in al doilea rand, informatia este foarte suculenta”, a scris Galliamov pe canalul sau de Telegram.

Potrivit lui Galliamov, proiectul a fost numit neoficial „Arca lui Noe”. Argentina si Venezuela s-ar numara printre optiunile de top unde sa fuga Putin, dar China a fost luata in considerare in primele etape ale discutiilor.

„Dupa cum sugereaza si numele [Arca lui Noe], este vorba despre gasirea unor noi tinuturi unde te poti duce in cazul in care devine complet inconfortabil in tara ta natala”, a scris Galliamov. „Anturajul liderului nu exclude ca acesta sa piarda razboiul, sa piarda puterea si sa fie nevoit sa se evacueze de urgenta undeva”.

Galliamov, care traieste in exil in Israel din 2018, a declarat ca sursa sa i-a spus ca Iuri Kurilin, vicepresedintele si seful de personal al companiei energetice ruse Rosneft, este „omul de pe teren” care face toate aranjamentele pentru o eventuala evacuare in Venezuela.

„In vara, el a demisionat in mod oficial de la [Rosneft] si acum se dedica in intregime proiectului ‘Arca lui Noe'”, a scris Galliamov. „El are cetatenie americana si relatii bune. A absolvit Universitatea Hayward din California [si] a lucrat in structurile BP, inclusiv in pozitia inalta de director al afacerilor corporative”.

O cautare efectuata de Newsweek a descoperit ca Kurilin era inca listat ca vicepresedinte si sef de personal al Rosneft pe site-uri, inclusiv pe pagina de profil a companiei de pe Wall Street Journal.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: