Vladimir Putin intentioneaza sa efectueze saptamana aceasta o vizita oficiala in Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite

externe

Vladimir Putin, vizita, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite

Presedintele rus Vladimir Putin planuieste sa viziteze Arabia Saudita in aceasta saptamana, conform informatiilor aparute in presa de la Moscova, informeaza luni dpa, citata de Agerpres. In Arabia Saudita, seful statului rus are planificate discutii cu printul mostenitor Mohammed bin Salman, a declarat pentru canalul Telegram Shot consilierul pentru politica externa al presedintelui, Iuri Usakov.

O vizita de lucru in Emiratele Arabe Unite (EAU) este, de asemenea, in program, dar Usakov nu a furnizat date exacte. Ultima oara cand presedintele Putin a vizitat Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite a fost in 2019, a scris agentia de presa TASS.

Calatoriile in strainatate ale presedintelui rus sunt limitate din cauza razboiului impotriva Ucrainei. Vizita in Golf va fi prima de la inceputul razboiului in 2022 in care nu este vorba de tari care sunt aliati directi ai Rusiei, precum China, Belarus sau Kazahstan.

Rusia isi coordoneaza cu Arabia Saudita preturile si cantitatile de pe piata mondiala de petrol. Regatul saudit a mediat intre Moscova si Kiev pe probleme precum eliberarea prizonierilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: