externe

Vladimir Putin se afla de azi in Kirghizstan, la prima vizita in strainatate de la emiterea mandatului de arestare CPI pe numele sau

Vladimir Putin a ajuns joi in Kirghizstan, in prima sa deplasare in strainatate de cand pe numele sau a fost emis un mandat de arestare din partea Curtii Penale Internationale (CPI) pentru „deportarea” copiilor ucraineni, transmite Reuters.

Putin a calatorit rar in strainatate de la inceputul invaziei Moscovei in Ucraina la inceputul anului 2022 si nu a mai parasit Rusia dupa emiterea mandatului CPI.

„La invitatia presedintelui Republicii Kirghizstan, Sadir Japarov, la 12 octombrie anul acesta, presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizita oficiala in aceasta tara”, a precizat administratia prezidentiala kirgiza intr-un comunicat de pe site-ul sau. Putin a fost de acord in luna mai, in timpul discutiilor cu Japarov, sa viziteze Kirghizstanul, dar nu a existat inca o confirmare oficiala din partea Kremlinului ca presedintele rus va calatori acolo joi.

De asemenea, liderul rus urmeaza sa se deplaseze in China saptamana viitoare pentru cel de-al treilea Forum Belt and Road de la Beijing.Nici Kirghizstanul si nici China nu sunt membre ale CPI, care a fost infiintata pentru a urmari in justitie crimele de razboi.

Moscova neaga acuzatiile CPI, iar Kremlinul a declarat ca mandatul este o dovada a ostilitatii Occidentului fata de Rusia, tara care a deschis, la randul sau, un dosar penal impotriva procurorului CPI si a judecatorilor care au emis mandatul.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

7 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

7 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

8 ore ago

Ministrul chinez al agriculturii, investigat pentru coruptie

Organismul de supraveghere al Partidului Comunist Chinez a declarat ca ministrul agriculturii este investigat pentru…

8 ore ago