„Voi le-ati ucis!!!”. PSD isi pune cenusa-n cap dupa decizia CCR si promite ca nu mai face: „O sa avem o noua abordare”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, ca dezbaterea o sa fie reluata in Parlament pe codurile penal si de procedura penala, urmare a deciziei CCR, cu o alta abordare, care vizeaza discutii cu asociatiile procurorilor, magistratilor, cu CSM-ul, cu Ministerul Public, cu Ministerul Justitiei.

„Sunt parti din ele (din modificarile la coduri – n.r.) gasite neconstitutionale. Asteptam, vor veni la Parlament, le vom discuta, presupun ca o sa avem o noua abordare, iarasi o sa incepem discutiile cu asociatiile procurorilor, magistratilor, cu CSM-ul, cu Ministerul Public, cu Ministerul Justitiei, sa vedem calea care este de urmat”, a precizat Ciolacu, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Intrebat daca se va tine cont de toate observatiile CCR, presedintele Camerei Deputatilor a precizat: „Intotdeauna s-a tinut cont de observatiile Curtii, ca nu poti sa le eviti, ca altfel devin neconstitutionale”.

„Am inteles decizia Curtii si o sa luam act de ea. (…) Nu cred ca in septembrie o sa incepem sa lucram pe coduri, o sa facem un program, totusi, de discutii cu, repet, reprezentantii Ministerului Public, cu Ministerul Justitiei, cu asociatiile magistratilor si procurorilor”, a completat el, citat de Agerpres.

In fata sediului PSD au venit si trei protestatari care poarta un banner pe care scrie: „Voi le-ati ucis!!!”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: