Voiculescu a luat-o razna, crede ca-i poate da ordine si presedintelui Iohannis: „Sa intervina public si cat mai rapid”

politica

Dan Voiculescu, patronul trustului de propaganda Intact, ii solicita presedintelui Iohannis sa aiba „o interventie publica si cat mai rapida” in privinta protocoalelor de colaborare din Justitie.

Voiculescu este nervos ca presedintele Iohannis nu a facut nicio referire la decizia CCR prin care protocoalele au fost declarate neconstitutionale si sustine „va raspunde in fata istoriei”.

„In 16 ianuarie 2019, Curtea Constitutionala a Romaniei a hotarat ca Protocoalele dintre Parchet si SRI sunt neconstitutionale (salut, inca o data, hotararea actualei conduceri a SRI de a ‘dezgropa’ aceste documente). Cum era firesc, Decizia CCR a provocat reactii masive in intreaga societate. Cu sau fara entuziasm, toate institutiile fundamentale s-au raportat public la acest eveniment. Cu o exceptie: Presedintele Romaniei.

Sunt patru zile de cand cel ce ‘vegheaza la respectarea Constitutiei’ … tace. In acest interval, in plina veghe prezidentiala, intre Klaus Iohannis si propria natiune s-a strecurat un elefant: protocoalele neconstitutionale. Mari, revoltatoare, imposibil de ignorat.

Inteleg ca realitatea confirmata de CCR este cutremuratoare si necesita o analiza atenta. Totodata, este evident ca sfatuitorii electorali ai Presedintelui il indeamna sa evite un subiect extrem de incomod pentru fortele cu ajutorul carora ar trebui sa castige un nou mandat. Nu in ultimul rand, a devenit clar ca Parlamentul nu va initia procedura suspendarii – si consider ca e firesc sa fie asa: adevaratul autor al dezintegrarii drepturilor si libertatilor civile, omul care a creat monstrii din justitia aservita si serviciile secrete (Kovesi, Coldea, Camelia Bogdan) a fost deja suspendat. De doua ori.

Dar dincolo de a fi succesorul lui Traian Basescu, partenerul unor formatiuni politice cu agende politice discutabile si un viitor candidat in alegerile din toamna acestui an, Klaus Iohannis este Presedintele Romaniei. Din aceasta calitate va raspunde in fata istoriei, un judecator de care tortionarii care au distrus destine nevinovate (v. cazul Nela Secara) nu se pot atinge.

Iar istoria fie va consemna curajul actualului Presedinte de a denunta transant raul, asumandu-si riscul unor eventuale pierderi (un risc inexistent, curajul este rasplatit in cabina de vot), fie il va plasa intre epigonii suspendatului.

De ce este necesara o interventie publica si cat mai rapida a Presedintelui (fara comunicari indirecte sau amanari, motivarea deciziei nu va schimba sensul verdictului de neconstitutionalitate)? Pentru a reda increderea in institutii, in adevar, in posibilitatea unui viitor sanatos pentru copiii si tinerii acestei natiuni.

O ultima precizare: n-am nicio miza personala pe aceasta tema. In cazul meu, raul suferit si nedreptatea nu pot fi reparate”, scrie Dan Voiculescu pe blogul sau.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: