Voiculescu, relaxat si tot mai bogat. ANAF tot nu reuseste sa-l execute, PSD si PNL pompeaza milioane in televiziunile lui

politica

Dan Voiculescu s-a fotografiat recent, foarte zambitor si imbracat intr-un costum rosu aprins, alaturi de fiica sa in timpul unei excursii de lux.

„Saptamana trecuta s-au implinit opt ani de cand Dan Voiculescu s-a dus la atelierul auto de la Rahova. Istorica sentinta a Cameliei Bogdan. Mi-am adus aminte de el cand am vazut campania ANAF-ului cu profesorii amenintati sa-si plateasca impozitele pentru banii din meditatii, dar nu fac nimic sa recupereze prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. Exista o explicatie, putini ministri de Finante rezista la critici mediatice, asta este adevarul, nu vrei sa-i ai impotriva ta pe jurnalistii platiti de Dan Voiculescu.

Va transmit ca domnul profesor este bine, se plimba mult prin lume, are outfit de firma, este vesel si bogat, in tot acest timp, PSD si PNL ii alimenteaza cu milioane de euro trustul mediatic. Fotografia este de pe contul de Instagram al fetei sale din cea de-a doua casatorie”, a relatat Ionel Stoica, purtator de cuvant al Primariei Sector 1, pe Facebook.

ANAF nu a reusit sa recupereze decat a opta parte din prejudiciul de 60 milioane de euro pe care l-au stabilit judecatorii in procesul numit in media „Voiculescu-ICA”.

Intr-un raspuns recent pentru Newsweek Romania, ANAF arata ca a reusit sa recupereze un prejudiciu care se cifreaza la putin peste 8 milioane de euro. Instanta a stabilit, in urma cu opt ani, ca Dan Voiculescu si alti inculpati trebuie sa plateasca peste 60.000.000 euro.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august 2014, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare. In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

„Referitor la dosarul penal 25497/2/2012 prin sentinta penala numarul 701/26.09.2013 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, definitiva prin decizia penala nr 888/A/08.080.2014 a Curtii de Apel Bucuresti, instanta de judecata a admis in parte actiunea Ministerului Agriculturii, obligand in solidar pe inculpati la plata echivalentului in lei a sumei de 60.482.615 euro la cursul BNR. Prin decizia penala nr 888/A/08.080.2014, Sectia II Penala, instanta de judecata a dispus printre altele si confiscarea umratoarelor sume:

Suma de 14.595.703 lei, reprezentand consfiscare, suma achitata integral,

Suma de 14.076.346 lei reprezentand consfiscare, suma achitata integral.

Ca urmare a masurilor de executare silita aplicate in temeiul titlului executoriu reprezentat de hotararea definitiva pronuntata in dosarul penal nr. 25497/3/2012 pana la data prezentei a fost recuperata suma totala de 41.507.706 lei din care 28.672.049 lei cu titlu de confiscare si 12.835.657 leri cu titlu de prejudiciu. In plus, de la un singur debitor s-a recuperat suma de 9.844.346 lei”, a aratat ANAF.

Citeste si: AEP da de gol PSD si PNL. PSD a cheltuit aprox. 1 milion de euro pe luna pentru „presa si propaganda” din subventia de la stat

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: