„Vom marsalui asupra Rusiei”. Soldati rusi furiosi pe Kremlin din cauza lipsei de concediu interceptati de ucraineni

externe

Doi soldati rusi au fost auziti intr-o convorbire interceptata in care se plang de faptul ca nu au primit concediu in aproape doi ani si spun ca „in curand vom aduna o multime si ne vom indrepta spre Rusia”, relateaza Kyiv Post.

Convorbirea, facuta publica de Directia de Informatii Militare a Ucrainei (HUR), este intre doi soldati ai Moscovei, unul care se afla la tratament intr-un spital militar, iar celalalt se afla inca pe linia frontului.

„B****, nu am mai fost in vacanta de ani de zile si la dracu”, spune soldatul de pe front.

„Cand te duci acasa, Vasya? Macar spune-mi”, intreaba soldatul ranit.

„As vrea sa stiu”, raspunde el.

Soldatul ranit este apoi intrebat cate persoane sunt in spitalul in care se afla, la care el raspunde: „Mai mult de 500 de persoane! Vor veni mult mai multi…”

Soldatul de pe front spune apoi ca inca lupta si ca „totul este la fel ca inainte”.

El adauga: „De aici, trebuie sa mergem mai departe spre Sinkivka”.

Prietenul sau spune: „Ne ingreuneaza situatia, ne ingradesc drepturile peste tot”.

„A trecut al doilea an, la naiba!. Daca nu as fi fost ranit, as fi ramas acolo.”

Soldatul de pe front sugereaza apoi ca rabdarea cu Kremlinul se destrama in randul trupelor, spunand: „Avem doar soldati cu contract care pleaca in vacanta. In curand, vom aduna o multime si ne vom indrepta spre Rusia”.

„Asta e! Asa cred si eu. La un moment dat, te vei satura atat de tare incat vei lua MT-LB-ul (vehicul blindat) si vei pleca de acolo”, ii raspunde prietenul sau.

„Da, putem pleca chiar si pe jos – nu e departe de aici”, adauga soldatul ranit.

Desi autenticitatea apelului nu a fost confirmata, atat surse ucrainene, cat si rusesti si independente confirma ca Rusia sufera pierderi uriase in acest moment, rata zilnica a soldatilor ucisi apropiindu-se de un record istoric.

Presa rusa respinge in mod regulat continutul convorbirilor, spunand ca Ucraina le falsifica. Insa un agent al serviciilor secrete ucrainene, Maria,  a confirmat ca dialogurile sunt reale: „Da, toate sunt reale, chiar daca pot parea nebunesti. Uneori nici mie insami nu-mi vine sa cred cuvintele pe care le ascult”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: