Vosganian: „Am fost olimpic la matematica. Le-am spus celor de la USR ca nu pot sa isi permita orice, sa depaseasca bunul-simt”

politica

Varujan Vosganian sustine ca a fost „olimpic la metematica”, calitate in care a tinut sa le atraga atentia parlamentarilor USR nu pot sa isi permita orice. „In clasa a XI-a am luat premiul doi pe tara la Gazeta Matematica si cu toate astea nu am avut niciodata veleitati sa depasesc bunul simt doar pentru ca am fost olimpic la matematica odata”, afirma Vosganian.

„Pe mine m-a ajutat foarte mult studiul matematicilor. Am vrut sa fac matematica. Tata mi-a spus sa nu ma duc la matematica sa nu ma fac profesor de tara, cum era pe vremea aia, si sa dau la Comert Exterior. Am dat la Comert Exterior care s-a desfiintat in anul in care am dat eu. Am facut Facultatea de Comert, am terminat-o. Va imaginati ca eu avand o cultura umanista, pentru ca pe vremuri voiam sa dau la filosofie, dar s-a desfiintat si asta, si o cultura matematica, in liceu luam premii nationale la Gazeta matematica, mergeam la olimpiade. Nu sunt la Uniunea Salvati Romania, dar sunt si olimpic la matematica. Sunt cativa tineri acolo care cred ca daca au fost olimpici li se permite orice si eu le-am spus unora dintre ei ca eu cand am fost in clasa a XI-a am luat premiul doi pe tara la Gazeta Matematica si cu toate astea nu am avut niciodata veleitati sa depasesc bunul simt doar pentru ca am fost olimpic la matematica odata”, a declarat Vosganian pentru DC News.

Deputatul ALDE a mai pretins ca a avut, in trecut, probleme cu Securitatea.

„Dupa ce am terminat economia, eu am avut probleme in facultate cu Securitatea, au vrut sa ma dea afara la un moment dat, nu m-au dat, dar am luat post la Bragadiru, dar mi-au interzis sa predau in facultate sau sa merg la Institutul de Econimie Mondiala si atunci am ramas economist si am inceput sa scriu articole”, a adaugat el.

Mai mult despre:

Comentarii: