Vosganian sufera si acum ca nu a ajuns comisar european: „Eu trei zile am fost comisar european”

politica

Deputatul ALDE Varujan Vosganian sustine ca una dintre cartile sale, „Cartea soaptelor”, nu ar mai fi fost publicata in cazul in care ar fi ajuns comisar european, in anul 2006, intrucat i-ar fi interzis Comisia Europeana.

„Poate oamenii nu-si mai amintesc, dar eu trei zile am fost comisar european. Am fost prima propunere a Romaniei, dar Traian Basescu cu toata camarila lui si cu fosta securitate au facut in asa fel incat eu m-am retras. Dar inainte de a ma intalni cu Barroso la Bruxelles, eu am semnat un document de confidentialitate. Documentul acela este un fel de decalog al corectitudinii politice. Printre altele, scrie acolo ca eu nu a voie sa public nimic pana cand Comisia Europeana nu citeste ce am scris. Va imaginati ca daca eu ajungeam comisar european, aceasta carte nu ar fi aparut niciodata… (n.r. – Cartea soaptelor)”, a declarat Varujan Vosganian pentru DC News.

Cartea lui Vosganian este despre genocidul comis de Turcia asupra armenilor. Parlamentul European a recunoscut genocidul armean la data de 18 iunie 1987, este putin probabil ca oficialii de la Bruxelles i-ar fi interzis sa-si publice cartea.

Mai mult despre:

Comentarii: