Vrea Rusia sa porneasca un RAZBOI? Ultimele precizari ale lui Putin

news

Rusia nu are planuri agresive si nu ameninta pe nimeni in lume, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, subliniind insa necesitatea unei armate ruse puternice in contextul riscurilor actuale de securitate, transmite agentia TASS.

‘Rusia este o tara deschisa lumii si ea se pronunta pentru intarirea cooperarii si a parteneriatului cu toti cei care doresc aceasta’, a afirmat liderul de la Kremlin. ‘Noi nu avem si nu putem avea planuri agresive. Nu amenintam pe nimeni si incercam ca orice divergenta sa o rezolvam exclusiv prin mijloace politice, cu respectarea dreptului international si tinand cont de interesele celorlalte state’, a adaugat presedintele rus, citat de Agerpres.

In acelasi timp insa, seful statului rus a afirmat ca autoritatile ruse vor continua sa dezvolte fortele militare, intrucat, a spus el, ‘o armata puternica garanteaza suveranitatea si securitatea Rusiei in conditiile riscurilor actuale, inclusiv a celor existente la granitele tarii”.

In context, Vladimir Putin a subliniat ca Rusia isi intareste in prezent arsenalul nuclear strategic, apararea aeriana, precizand totodata ca exista o crestere a capacitatii de lupta pentru aproape toate tipurile de arma.

Declaratiile presedintelui Vladimir Putin intervin in contextul in care Rusia este acuzata de Kiev si de Occident de agresiune in Ucraina prin trimiterea de trupe si echipamente militare in regiune, in sprijinul separatistilor prorusi din estul teritoriului ucrainean, acuzatii pe care Moscova le respinge categoric.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: