„Vrem vinovatii din 10 August”. Fabulosii romani de la Paris, manifestatie azi in inima capitalei franceze

news

Zeci de romani stabiliti la Paris au organizat, duminica, un protest in apropiere de Turnul Eiffel in care au solicitat autoritatilor din Romania sa ii identifice si sa-i pedepseasca pe cei vinovati de repressiunea violenta din 10 august.

„Vrem vinovatii din 10 August”, „Stop mafia PSD”si „Tudorel, demisia”, se putea citi pe pancartele romanilor. Protestul a fost organizat de #Rezist Paris.

Procurorul general, Augustin Lazar, afirma in cererea de sesizare a CCR in legatura cu OUG 7 ca din cauza ordonantelor de urgenta din justitie, adoptate aproape lunar, dosarele Mideneria si 10 August sunt grav afectate.

„In cauza cunoscuta publicului sub denumirea de ‘dosarul Mineriada’ a fost inculpat, printre altii, inclusiv militari, si un magistrat (fostul procuror general adjunct Mugurel Florescu, n.r.). Astfel, dosarul a devenit un dosar preluat de Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie”, arata procurorul general in sesizarea inaintata CCR.

Procesul Mineriadei din 13-15 iunie a inceput in urma cu aproape doi ani, iar Parchetul era reprezentat in instanta de unul dintre procurorii militari care au lucrat in dosar.

Ancheta violentelor din 10 august a fost, la randul sau, afectata.

„Vor inceta delegarile pe functiile respective, iar colectivele care lucreaza in acest moment vor fi desfiintate. Va fi foarte dificil, cum vor putea fi finalizate aceste dosare despre care toata lumea sustine ca dorim sa fie finalizate”, arata Augustin Lazar despre OUG-ul pe legile justitiei adoptat in octombrie anul trecut.

Jumatate dintre procurorii care lucrau la ancheta in dosarul 10 august au plecat din Sectia militara a Parchetului General dupa adoptarea ordonantei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: