Washington Post: Dupa alegerea lui Trump, SUA i-au dat „verde” lui Putin pentru a comite ATROCITATI in Siria

analize

Intr-un editorial semnat „Editorial board”, fiind astfel asumat de intreaga echipa de conducere a The Washington Post, cea mai prestigioasa publicatie americana, se afirma ca, dupa o conversatie cu Trump, Putin a primit „verde” pentru a comite atrocitati in Siria.

„Luni, Vladimir Putin si Donald Trump au vorbit la telefon despre Siria, ajungand la o intelegere conform careia ‘este nevoie sa¬†conlucram in lupta impotriva inamicului comun numarul 1 – terorismul international si extremismul’, potrivit unei declaratii date de Kremlin. Cateva ore mai tarziu, Rusia si aliatii sai din Siria au lansat un bombardament masiv impotriva estului orasului Alep si a altor teritorii detinute de rebeli. Doar o coincidenta? Putin probabil, avand in vedere ce stim despre domnul Putin.

In zona orasului Alep nu sunt forte islamiste. Exista insa in jur de 250.000 de civili care, potrivit ONU, au primit ultimele rezerve de hrana saptamana trecuta. Sunt de asemenea acolo forte rebele care au fost antrenate si ajutate de Statele Unite si aliatii sai. Toti acestia sunt inconjurati de fortele guvernamentale, alaturi de militii iraniene si siite, care au transmis acelasi mesaj: predati-va sau veti muri.

Scopul evident al lui Putin este de a sprijini regimul Assad pentru a prelua controlul asupra orasului, si posibil si asupra altor zone controlate de rebeli, in timpul celor doua luni si jumatate cat dureaza tranzitia de la administratia Obama la cea a lui Trump. Cel mai probabil, rezultatul campaniei rusilor impreuna cu aliatii sirieni va genera cea mai mare catastrofa umanitara din acest razboi. In acest moment se pare ca noul presedinte american nu intentioneaza sa faca nimic pentru a preveni aceasta calamitate.

(…) Domnul Trump aproape ca i-a dat unda verde lui Putin pentru a declansa atrocitatile. Desi nu stim exact ce s-a discutat cu liderul rus, presedintele ales a repetat, vineri, intr-un interviu pentru Wall Street Journal, ca „Siria lupta impotriva ISIS si trebuie sa scapam de ISIS. Rusia este acum total pe aceeasi linie cu Siria”.

Repetam, regimul sirian nu lupta cu Statul Islamic la Alep. Isi asediaza si bombardeaza proprii cetateni, cu ajutorul rusilor si al iranienilor. Refuzand sa permita accesul ajutoarelor umanitare, regimul comite crime impotruva umanitatii. ‘Nu cred ca cineva isi doreste ca un sfert de milion de oameni sa moara infometati in estul Alepului’, a declarat Jan Egeland, seful comisiei umanitare a ONU. Din pacate, el greseste. Regimul Assad si domnul Putin doresc acest lucru. Domnul Obama nu face nimic ca sa previna tragedia, iar domnului Trumo ii este, in cel mai bun caz, indiferent”, se incheie editorialul din The Washington Post.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: