externe

Xi Jinping le-a indemnat pe femeile din China sa se marite cat mai repede si sa faca copii, pentru a contracara imbatranirea masiva a populatiei

Presedintele chinez Xi Jinping a declarat ca femeile au un rol crucial si trebuie sa stabileasca o „noua tendinta a familiei”, in timp ce natiunea se confrunta cu imbatranirea populatiei si cu o scadere record a ratei natalitatii.

In comentariul sau, publicat luni de agentia de stiri de stat Xinhua, Xi a declarat ca rolul femeilor in societatea chineza a facut parte dintr-o discutie cu noua echipa de conducere a Federatiei Femeilor din intreaga China, care functioneaza in cadrul Partidului Comunist.

O buna activitate in privinta aportului social al femeilor nu este legata doar de dezvoltarea proprie a femeilor, a spus el, ci si de „armonia familiei, armonia sociala, dezvoltarea nationala si progresul national”. Este necesar „sa se cultive in mod activ o noua cultura a casatoriei si a procrearii si sa se consolideze indrumarea privind viziunea tinerilor asupra casatoriei, nasterii si familiei”, a spus el.

Factori precum costurile ridicate pentru ingrijirea copiilor, obstacolele in cariera, discriminarea de gen, precum si refuzul de a se casatori au descurajat multe tinere chinezoaice sa aiba copii.

Numarul nasterilor este strans legat de rata casatoriilor, deoarece politicile oficiale ingreuneaza sarcina femeilor singure de a avea copii.

In ianuarie, Biroul National de Statistica din China a raportat prima scadere a populatiei din ultimele sase decenii, iar populatia tarii imbatraneste rapid.

In ultimii doi ani, autoritatile din China au prezentat masuri pentru a creste rata natalitatii in tara, inclusiv stimulente financiare si cresterea facilitatilor de ingrijire a copiilor.

Mass-media de stat a legat adesea dezvoltarea populatiei de puterea si „intinerirea” tarii.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Coreea de Sud, asistenta de peste 7 miliarde de dolari pentru industria cipurilor. Coreenii vor sa castige „razboiul” semiconductorilor

Coreea de Sud pregateste planuri pentru un pachet de sprijin pentru investitii in productia de…

4 minute ago

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

2 ore ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

2 ore ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

4 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

5 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

5 ore ago