politica

Zaharova contra Ciolacu: „Premierul roman face declaratii provocatoare, imixtiune grosolana in afacerile interne ale Republicii Moldova”

Declaratiile premierului roman Marcel Ciolacu, potrivit carora in Republica Moldova traiesc doar romani, reprezinta o imixtiune grosolana in treburile republicii, a declarat reprezentantul oficial al diplomatiei ruse, Maria Zaharova, anunta agentia rusa TASS.

In timpul unei dezbateri televizate la postul romanesc Digi24, Ciolacu a declarat ca „toti din Republica Moldova sunt romani si nimeni altcineva”. Potrivit afirmatiei sale, „nu exista moldoveni, nu exista o limba moldoveneasca, este limba romana si sunt romani”.

„Atrage atentia asupra faptului ca astfel de declaratii provocatoare ale oficialilor romani, care reprezinta o imixtiune grosolana si in afacerile interne ale Republicii Moldova, raman fara un raspuns adecvat din partea Chisinaului oficial”, a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

„Facem aceasta evaluare acum si vom continua sa o facem. Dar aceasta evaluare trebuie sa fie facuta de toata lumea. Atat de state, care sunt organizate in cadrul unor linii nationale si care isi protejeaza reprezentantii etniilor in intreaga lume, cat si de organizatiile internationale, carora comunitatea internationala le aloca bani doar pentru a-si indeplini mandatul de a proteja drepturile omului, de a preveni reincarnarea nazismului, fascismului si a oricaror alte practici odioase”, a mai sustinut Zaharova.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Tudor Chirila: „SRI a castigat alegerile in Sectorul 1. Va avea grija de Sectorul 1, asa cum s-a intamplat din 90 incoace in toata Romania

Tudor Chirila are o postare ironica in legatura cu situatia scandaloasa din Sectorul 1, unde…

2 minute ago

Un barbat inarmat cu un topor a fost impuscat de politisti, in Hamburg, inaintea meciului Euro 2024, Polonia – Olanda

Un barbat a fost impuscat in centrul orasului german Hamburg, dupa ce ar fi incercat…

7 ore ago

Presshub: Cand poate primi copilul telefon mobil. Orasul din Irlanda fara smartphone pentru copii

Cand poate primi copilul telefon mobil. Orasul irlandez Greystones a ajuns pe prima pagina a…

28 de minute ago

Un nou atac armat in SUA, intr-un parc acvatic, langa Detroit. Zece persoane au fost ranite

10 persoane, inclusiv copii, au fost ranite intr-un atac armat produs intr-un parc acvatic administrat…

7 ore ago