politica

Zaharova o ataca din nou pe Maia Sandu, ii da lectii: „Masurile Chisinaului nu au nimic de-a face cu libertatea si democratia autentica”

Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova,  a lansat vineri un nou atac la adresa Chisinaului dupa ce Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) al R. Moldova a blocat accesul la doua site-uri de propaganda rusa, portalurile eadaily.com si bloknot.ru.

SIS a mentionat ca cele doua portaluri promoveaza „informatii ce incita la ura si razboi, in conditiile starii de urgenta”. In total, de la inceputul razboiului din Ucraina, SIS a solicitat furnizorilor de retea si/sau serviciilor de comunicatii electronice sa blocheze peste 10 site-uri care scriau si distribuiau informatii false si instigatoare la ura.

Zaharova sustine ca aceste decizii ale Chisinaului reprezinta o „incalcare grosolana (…) a pluralismului de opinii si a libertatii presei”.

„Consideram ca blocarea resurselor informationale mentionate reprezinta inca o incalcare grosolana de catre autoritatile moldovenesti, sub pretexte inventate, a principiului de asigurare a pluralismului de opinie si a libertatii presei, precum si a dreptului vorbitorilor de limba rusa din Republica Moldova de a avea acces la informatie.

Indemnam Chisinaul sa se abtina de la astfel de masuri, care nu au nimic de-a face cu libertatea si democratia autentica, sa ridice interdictiile discriminatorii privind difuzarea presei rusesti si a celei in limba rusa in tara si sa renunte la ambitiile sale dubioase de a revendica un fel de monopol asupra adevarului”, se arata in comentariul Mariei Zaharova, citat de Ziarul de Garda.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

5 minute ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

19 minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

13 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

13 ore ago