Zeci de mii de romani au iesit din nou in Piata Victoriei si in tara. Mai multe jandarmerite au fost postate in primele randuri

politica

Aproximativ 15.000 de protestatari se afla din nou, duminica, in Piata Victoriei din Bucuresti. Acestia scandeaza repetatat „Muie, muie PSD” si „Demisia”.

Traficul in zona a fost din nou blocat. Numarul jandarmilor este considerabil mai mic decat in seara de vineri. La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit si au strigat „Demisia”.

Incercand sa schimbe imaginea sinistra pe care Jandarmeria a dobandit-o dupa agresiunile de vineri, comandatii au dat ordin ca mai multe femei jandarm sa fie amplasate in primele randuri din Piata Victoriei.

Si in tara, mii de persoane participa la protestele antiguvernamentale, fiind peste 2.000 la Sibiu, circa 1.500 la Iasi si Cluj, aproximativ 500 in Brasov si alte cateva sute in Timisoara.

Peste 2.000 de oameni marsaluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu. Manifestantii cer demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate. Protestarii au steaguri, vuvuzele si pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Participantii la protest au autorizatie de la Primarie sa marsaluiasca pana la ora 22,00, pe o distanta de 14 kilometri din oras, pe traseu fiind si casa presedintelui Klaus Iohannis.

Peste 1.500 de persoane se afla in Piata Unirii din Iasi pentru a protesta, pentru a treia seara consecutiv, impotriva coalitiei de la guvernare. Manifestatia este una pasnica, fiind scandate din cand in cand lozinci antiguvernamentale.

Dupa mai bine de o ora si jumatate de la inceperea protestului, in jurul orei 20,45, manifestantii au plecat in mars pe principalele artere ale municipiului.

Aproximativ 1.500 de protestatari se afla in centrul municipiului Cluj Napoca. Acestia au blocat intersectia din fata Prefecturii Cluj, traficul fiind oprit in zona.

Manifestantii scandeaza lozinci impotriva guvernantilor si a PSD, agita pancarte si steaguri.

Aproximativ 500 de brasoveni protesteaza duminica seara, pentru a treia zi consecutiv, impotriva coalitiei PSD-ALDE si a Guvernului. Numarul protestatarilor este mult mai mic fata de serile precedente cand in strada s-au aflat peste 4.000 de oameni.

Acestia s-au adunat incepand cu ora 18,00 in fata Prefecturii, apoi, in jurul orei 20,00, s-au deplasat pe strada Republicii, in Piata Sfatului, unde vor mai ramane cel putin doua ore.

Traseul este mult mai scurt fata de serile trecute cand au marsaluit pana aproape de miezul noptii pe marile bulevarde ale Brasovului.

Participantii la protest scandeaza ”Demisia”, ”PSD-ciuma rosie”, ”Hotii”, ”Alegeri anticipate”, ”Fara penali la guvernare”, unii sufla in vuvuzele si ii indeamna pe brasoveni sa li se alature.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: